Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets humans
La trobada d'Etnosur intenta ocultar la reputació de torturador de l'exjutge Garzón
12/06/2012 Internacional
"Garzón, la otra cara" Llibre Garzón: la otra cara, de Pepe Rey, en què es destapa el vessant torturador del magistrat

L'organització de les Trobades Ètniques a la Serra Sud (Etnosur) ha acordat concedir al polèmic i defenestrat jutge Baltasar Garzón Real el Premi Etnosur 2012, amb el qual es vol reconèixer "el seu treball constant en defensa dels drets humans". La decisió d'aquest certamen ha aixecat molta controvèrsia, donada la coneguda reputació de jutge torturador que arrossega l'exmagistrat.

Un dels retrets que es fan és el fet que un premi anterior d'Etnosur va ser atorgat a Mario Benedetti, poeta i incansable lluitador contra la tortura, denúncia continguda constantment a la seva obra i que l'autor va viure de prop durant la dictadura uruguaiana. El contrast entre els dos guardonats ha estat titllat de cinisme per part de diversos col·lectius de defensa dels drets humans de l'Estat, coneixedors de la implicació de Garzón en la tortura als detinguts.

Segons el criteri d'Etnosur, es  valora la figura d'aquest jutge natural de Torres (Jaén) "pel sacrifici personal, en benefici de la Justícia, que ha exercit al llarg de tota la seva carrera".

Un seguit de personalitats vinculades al poder s'han desfet en afalacs per a l'exmagistrat ara condemnat, com l'alcaldessa d'Alcalá la Real, Elena Escurçons, que ha manifestat que "és un just mereixedor del Premi de Etnosur, un festival que fomenta la trobada entre cultures, ja que Baltasar Garzón ha fet una gran tasca per la Justícia en l'àmbit dels Drets Humans i els crims contra la Humanitat.". També el Catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat de Jaén i titular de la Càtedra Jean Monet en Dret Comunitari, Juan Manuel de Faramiñán, s'ha afegit a aquest panegíric acrític declarant que Garzón és un "home imbatible, donada la seva constància en la persecució dels crims contra els drets humans."

Recordem que fa un any diverses organitzacions de defensa dels drets humans van realitzar una campanya contra la candidatura de Garzón al Comitè per a la Prevención de la Tortura del Consell d'Europa (CPT).


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid