Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Estat d'excepció a Bilbao. La policia ataca els manifestants per ordre de Garzón

 La convocatòria de manifestació contra les il.legalitzacions  d'Acció Nacionalista Basca (ANB)  i  del Partit Comunista de les Terres Basques (EHAK) ha estat seguida per milers de persones.  La ciutat de Bilbao ha estat presa militarment per antiavalots armats i cuirassats, i les persones que s'hi concentravent durament reprimides per la policia autonòmica basca, per ordre del jutge de l'audiència especial Baltasar Garzón. La Haine ha realitzat una cobertura de la mobilització i dels incidents provocats per la policia. Vilaweb també ha cobert el seguiment d'aquesta mobilització.

10/02/2008 13:54 Internacional

 

Malgrat el fort desplegament policial per evitar qualsevol expressió de protesta contra l'ordre de Garzón, milers de persones han marxat per diferents carrers de Bilbao; quan els antiavalots han reprimit les diferents marxes s'ha produït salts als carrers, talls i diferents avalots. A les 14'30h encara es produeixen enfrontaments amb la policia i detencions dels manifestants.


Alguns participants a la marxa ha realitzat una crida als col.lectius d'esquerres i independentistes de l'Estat a donar mostres de solidaritat davant l'estat d'excepció que es viu al País Basc.

Per saber-ne més:

Imatges de la mobilització Fòrum Racó Català

Imatges i seguiment Kaos en la Red

Garzón ordena la persecució d'EHAK i ANB Llibertat.cat

El Tribunal Suprem espanyol rebutja les “mesures especials” contra ANB i EHAK sense garanties Llibertat.cat

"El País" amenaça amb les intencions del PSOE d'il.legalitzar ANB abans de les eleccions Llibertat.cat

ANB anuncia mobilitzacions pel Dret a Decidir i contra la Constitució Llibertat.cat

 

-Auto judicial íntegre EHAK Gara

-Auto judicial íntegre ANB Gara

-Reaccions a la prohibició dictada per Garzón Gara

-L'advocat de l'Estat sol.licita al Suprem també suspendre l'activitat d'Ezker Abertzalea Gara

-La marxa d'avui es menté malgrat el veto de Garzón Gara

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid