Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Insubmissió
El #novullpagar arriba als Serveis Ferroviaris de Mallorca

Els usuaris convoquen a la insubmissió pel “deteriorament” del servei i la pujada “abusiva” de tarifes.

15/06/2012 Política

Per al proper dilluns a primera hora del matí, s'ha convocat, principalment a través de les xarxes socials, un "no vull pagar, no puc pagar" massiu. Si bé és cert que l'eslògan elegit és el mateix que el dels ‘insubmisos' que es neguen a pagar el peatge del túnel de Sóller, els usuaris del tren no reclamen un servei gratuït, però sí unes tarifes més econòmiques i una millora del transport públic; en aquest cas, el ferroviari, segons informa el Diari de Balears.

La protesta s'ha convocat en el tren que surt de sa Pobla a les 6.57 del matí i que arriba a Palma poc abans de les vuit. Es tracta d'hora punta, quan són molts els usuaris que fan servir aquest mitjà de transport. L'objectiu és que els viatgers, un cop siguin dins el vagó, no comprin el tiquet quan passi el revisor i que tampoc no l'adquireixin en arribar a l'estació Intermodal de Palma. La finalitat és que la pressió dels usuaris obligui els treballadors a obrir les barreres i els viatgers passin així sense pagar.

Solidaritat amb els acomiadament i dimissió del gerent de SFM

Els usuaris també volen expressar la seva solidaritat amb els 27 acomiadats, un maquinista expedientat i els 9 treballadors de baixa i proclamen el seu desacord amb que l'actual Gerent segueixi en el seu càrrec, a causa de la seva incompetència per fer funcionar adequadament els Servei Ferroviaris de Mallorca (SFM) i les seves sortides de to dels últims dies, per aquests motius li demanenla dimissió.

L'acte de protesta no l'ha convocat cap associació ni col·lectiu determinat, sinó que ha sorgit d'entre els usuaris del tren, molt molests amb les darreres decisions.

Ara bé, es desconeixen les conseqüències d'aquesta acció. La intenció és pressionar, però els usuaris són conscients que el revisor podria decidir aturar el tren si es troba amb viatgers que es neguen a comprar el bitllet. També pot ocórrer que en arribar a Palma s'identifiquin els usuaris que s'han negat a abonar.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid