Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilització popular
Sant Jaume independentista per un dia

La protesta a la Plaça Sant Jaume també va servir per donar suport a la campanya #novullpagar

06/05/2012 Política

La Plaça Sant Jaume, seu de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, va esdevenir ahir independentista per un dia. Més de 2.000 d'independentistes es van aplegar a la plaça guarnits amb estelades per demanar un estat propi. Responien així a una crida popular que s'ha gestat únicament a través de les xarxes socials i amb l'impuls de l'actor Toni Albà.

Els sis impulsors, vestits amb la samarreta de la iniciativa, van demostrar com amb un web i una pàgina i esdeveniment al Facebook es pot organitzar una protesta de centenars de persones sota un leitmotiv independentista. A Twitter l'etiqueta utilitzada va ser #5maig6tardasantjaumeplena.

Com era d'esperar, a part del crit d'"Independència" i "Fora, fora, fora la bandera espanyola", la consigna més cridada va ser "No vul pagar", una campanya també alçada a través de les xarxes socials que ha aconseguit arrossegar milers de persones que s'han declarat obertament insubmises als peatges del país. Una protesta doncs a favor de la independència i de la insubmissió als peatges.

La protesta es va celebrar sota el lema "Catalunya per dignitat avui és nació i demà serà estat!" i va comptar amb el suport, a més d'Albà, de Roger Ferriol, empresari insubmís de #diemprou, i Josep Casadellà, impulsor de la campanya #novullpagar contra els peatges.

El manifest de la concentració destaca que "la independència no és cap somni ni cap capritx" sinó "una necessitat vital per a totes les dones i homes de Catalunya". "No volem ser un país vexat, un país sense decisió, un país irresponsable. Necessitem la Independència per poder tirar endavant tot el que ens afecta, tot el que ens correspon", afirma i proclama que "ara més que mai necessitem construir tots plegats una Catalunya independent entre els pobles independents".

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  5. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  6. Alhora i la CUP
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid