Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió estudiantil
Els Mossos desallotgen, de matinada, els estudiants tancats a la UdG

El SEPC denuncia que el desallotjament "ha estat propi del franquisme"

28/05/2012 Educació

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat els estudiants que ocupaven el rectorat de la Universitat de Girona (UdG) després de sis dies de protesta. Ho han fet de matinada, en una gest que el SEPC ha interpretat "propi del franquisme" sobretot després que la rectora, Anna Maria Geli, hagi ordenat el desallotjament després de trencar les negociacions amb els estudiants i rebutjar tots els punts que havien posat sobre la taula. Sense acord doncs, desallotjament policial. La segona entrada dels Mossos que Geli ordena en mig any.

Un desallotjament que els estudiants ja s'esperaven després que divendres Geli denunciés l'ocupació als Mossos d'Esquadra, però no que aquest arribés de matinada i després de negociar amb els mediadors dels Mossos.

El desplegament policial ha estat notable: a les dues de la matinada fins a una desena de furgonetes dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra han accedit per davant i per darrere de l'edifici, utilitzant escales i altres estris, i han desallotjat els estudiants. Ho han fet violentament: retenint-los, traient-los un per un a la força, escorcollant-los en una operació que ha acabat amb més d'una vintena d'identificacions. Tots els estudiants han estat identificats i gravats pels Mossos, que han enregistrat tota l'operació.

Els estudiants han denunciat que els han posat de cares a la paret, que hi ha hagut empentes i que els han insultat. Casualment, el portaveu del SEPC a Girona, Jordi Alemany, ha estat retingut fins al final i ha estat el darrer en sortir de l'edifici.

En total, onze vehicles dels Mossos s'han desplaçat fins a la Plaça Sant Domènec per participar en el desallotjament, que ha coordinat el cap de l'ABP del Gironès-Pla de l'Estany, l'intendent Xavier Creus.

#Gelidimissió

Durant el matí, més d'un centenar de persones s'ha concentrat davant de les Àligues amb una sola petició: "Geli dimissió". S'inicia doncs una mobilització que no s'aturarà fins a aconseguir que Geli dimiteixi i se li exigeixin responsabilitats.

Les organitzacions estudiantils, sindicats, altres col·lectius i el moviment 15-M, han exigit la dimissió immediata d'Anna Maria Geli i l'obertura d'un expedient informatiu per determinar l'abast de les seves responsabilitats. També la CUP de Gironaha condemnat el desallotjament del rectorat i ha criticat l’operació policial, que ha qualificat d’”agressiva i desproporcionada”. A més, ha carregat contra la rectora per haver permès, altre cop, l’entrada dels cossos policials dins les instal·lacions de la universitat.

Diversos membres de la CUP, entre els quals el regidor i portaveu de la formació a l’Ajuntament de Girona, Jordi Navarro, han participat aquest migdia en la concentració convocada a la universitat per denunciar el desallotjament. La CUP també ha expressat el suport als estudiants i a la resta d’agents de la universitat que durant aquests dies s’han estat mobilitzant en contra de les retallades.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid