Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Regeneració democràtica
Berga declara el rei espanyol persona non grata

Es tracta d'una proposta sense precedents a l'Estat presentada per la CUP

03/05/2012 Política

El ple de l'Ajuntament de Berga ha aprovat aquest dijous a la nit declarar el rei Juan Carlos de Borbón persona non grata a la capital del Berguedà. També ha aprovat demanar que es revoqui l'acord del 17 de juliol del 1962 pel qual s'atorgava a Franco el títol de fill adoptiu de la ciutat i la Medalla d'Or de la Ciutat. 

Es tracta d'una proposta sense precedents a l'Estat que ha presentat la CUP pel "caràcter gens democràtic d'una monarquia disposada per Francisco Franco per tal de mantenir les conquestes del cop d'estat, els tres anys guerra i els quaranbta de dictadura que va encapçalar".

Només la CUP hi ha votat a favor, mentre que CiU -amb majoria absoluta- i el PSC s'han abstingut i el PP hi ha votat en contra. 

D'aquesta manera, el consistori berguedà enviarà els acords a la Casa Reial espanyola "per tal que en tinguin constància i per exigir-los que gestionin amb la Dirección General del Patrimonio del Estado el retorn immediat de la medalla d'or atorgada a Franco".

La formació independentista remarca que el regnat del rei espanyol "entronca directament amb el del seu avantpassat Felip V de Borbó, responsable de la pèrdua de llibertats nacionals que encara a hores d'ara els Països Catalans no han recuperat" i lamenta que "lluny d’encapçalar un procés democràtic per a rescabalar els greuges i els crims comesos per la dictadura feixista del seu mentor, el regnat de Juan Carlos de Borbón s'ha caracteritzat per l'absolució política i penal dels criminals franquistes".

Així mateix, recorda que "el seu comportament personal s'ha vist marcat per tota mena d'escàndols i delictes que arriben al punt culminant de l'afer de Bostwana".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid