Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Badalona
Albiol exclou les entitats de la Festa Major

La CUP denuncia el toc de queda i la gestió privada de les barres del concert del Turó d'en Caritg

09/05/2012 Política

L'Ajuntament de Badalona vol excloure les entitats de la Festa Major de la ciutat. Tres dies abans del concert, ha comunicat que la gestió de les barres no la realitzaran les entitats de badalonines, com s'havia fet en els darrers anys.

En aquest sentit, ha cedit la gestió a una empresa privada i per tant ha ofegat una de les poques fonts d'autogestió que en aquests moments tenen les entitats de joves. A més, hi ha alguna entitat jove que no rebrà subvenció i sense els diners de les barres podria patir problemes econòmics.

Per això, han organitzat un boicot i han convocat tota la gent crítica i que no està d'acord amb aquest acte del govern a anar al concert però no consumir a les barres oficials.

Davant d'aquest panorama, el Consell de Joventut de Badalona (CJBdn), coordinadora d'entitats juvenils de la ciutat que aplega una trentena d'entitats, ha decidit rebutjar l'oferta de col·laboració de l'Ajuntament per organitzar les barres dels concerts de festes de maig que tindran lloc el proper dijous 10 al Turó d'en Caritg.

L'Ajuntament ha acabat fent una oferta de col·laboració a les barres amb unes condicions que el Consell no ha volgut acceptar "pel tracte rebut i pel desenvolupament poc clar de tot el procés" i "per respecte i en defensa de les entitats juvenils i la feina que fan a la ciutat, que ha estat menystinguda repetidament en aquest procés". A més, rebutja "la privatització de les festes com a única resposta" i demana que es revisi el model de festes de la ciutat per fer-les més participatives i obertes.

"Més albiolades en plenes Festes de Maig de Badalona"

La CUP ha denunciat que l’Ajuntament de Badalona incompleix acords amb entitats i ha denunciat també que ha decretat un toc de queda per moltes activitats de les Festes. Segons la CUP, per imposar-lo "ha fet servir unes "queixes" d’un "amic" que se suposa que viu a la Rambla, qui de fet és la regidora de Comerç, Rosa Bertran, molesta perquè "no li agradava la música" d'un concert organitzat el mes de juliol per Casals de Joves de Catalunya".

"Aquest argument posa de manifest que l’alcalde prioritza el benestar d’uns pocs per davant dels interessos i els drets de la majoria", critica la formació. Respecte la privatització de les barres, la CUP lamenta que es "beneficiarà el negoci privat en comptes d'afavorir el teixit associatiu de la ciutat, que treballa durant tot l'any programant activitats, fomentant la reflexió crítica i promovent la cohesió social".

La CUP fa una crida a fer boicot a les barres al concert de dijous al Turó d'en Caritg.


 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid