Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades
Èxit de participació en la marxa contra el tancament d'un hospital a Mallorca

El Joan March i l'Hospital General anuncien més mobilitzacions després de protagonitzar una setmana de protestes

06/05/2012 Salut

Un miler de persones van participar ahir a Bunyola en una marxa reivindicativa en protesta pel tancament de l'hospital Joan March, previst en el pla d'ajust del Govern Bauzá.

Per tot arreu es veien adhesius de "No al tancament de l'hospital" i de "Suport als companys" tant del Joan March com del General. Els llaços negres contra les retallades a la Sanitat també hi eren presents, a més de pancartes i camisetes amb lemes reivindicatius.

Uns 200 treballadors d'aquest centre es van tancar per un "temps indefinit" contra la clausura de l'hospital i per la "escassa informació" que els empleats han rebut al respecte.

Recordar que des de dilluns passat, els professionals sanitaris romanen tancats en el recinte en senyal de protesta després de l'anunci del Govern del tancament de l'hospital que s'inclou dins del Pla per a l'Equilibri Econòmic.

Es reivindica el caràcter patrimonial de l'Hospital General ja que data del segle XV i és l'hospital més antic del país  i d'altra banda, és un centre de peregrinació unit al Crist de la Sang.

Els sindicats es reuniran demà per preparar "es mobilitzacions de tota la setmana. Tant ell com el vicepresident de la Junta de l'Hospital General, Juan Pons, han coincidit que redistribuir al personal fix en la resta d'hospitals "provocarà un efecte va dominar" que "afectarà a la resta d'interins i se'ls haurà de tirar".

Pons també ha criticat les maneres en les quals se'ls va comunicar el tancament a causa que se'ls "va informar d'urgència, sense que hi hagués notícies prèvies i sense que se sospités res". Així, ha assenyalat que no només és dolent el tancament sinó "les mesures que s'han anunciat com l'augment de les hores de treball, que es traduirà en menys contractacions".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid