Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP referma el seu compromís per acostar el Castell de Sant Ferran als Figuerencs

La calçotada reivindicativa celebrada ahir a la fortalesa va aplegar 200 persones

02/04/2012 Política
La CUP a Figueres va celebrar ahir una calçotada popular al Castell de Sant Ferran per tal de reivindicar la necessitat que la fortalesa esdevingui un espai de titularitat i usos civils. L'esdeveniment, celebrat al pati del penal, va aplegar unes 200 persones i va comptar amb diversos parlaments i amb un concert de cloenda de la mà de Titot i David Rossell.

Durant els parlaments, el primer objector de consciència de l'Estat Espanyol, Pepe Beúnza, va denunciar la desorbitada despesa militar de l'Estat, que tot i l'època de retallades es manté molt elevada. Beúnza va explicar que s'hauria d'apostar per un procés de desmilitarització progressiu dels estats fins arribar a la seva desaparició, i va esmentar la possibilitat d'establir a la fortalesa una universitat internacional de la pau.
 
Per altra banda, Martí Olivella, un dels membres que va formar part del primer grup d'objectors de consciència empresonats al castell de Sant Ferran, va demanar que col·lectivament es fes un pas endavant en l’acció necessària per tal d’avançar en la lluita ferma i pacífica per assolir els drets socials que es mereixen les persones.

El regidor de la CUP al municipi de Figueres, Joan Font, també va intervenir en els parlaments per tal d'exposar el treball que la Candidatura d'Unitat Popular ha dut a terme aquest primer any de legislatura. Font va reivindicar la feina que s'està fent per tal que els figuerencs i figuerenques tinguin totes les informacions de rellevància de l'Ajuntament, així com els principals temes que ha treballat la candidatura “per tal que els ciutadans puguin tenir unes perspectives de futur més optimistes”. Segons Font, la millora dels serveis municipals, el treball i la formació, les finances i la lluita per avançar cap a la independència del país, han estat els principals cavalls de batalla de la formació. 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid