Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Figueres celebrarà una audiència pública sobre el castell que ha d'allotjar un museu militar

L'alcalde de Figueres, Santi Vila, ha decidit finalment organitzar una audiència pública per debatre el futur del castell de Sant Ferran, que ha d'allotjar un museu militar. 

 

Una reivindicació història de la CUP, que havia fet la petició dues vegades per instància, i al darrer ple ho va tornar a demanar, i l'alcalde ho va acceptar. La candidatura confia que sigui un primer pas per replantejar projectes i començar una nova relació entre política i ciutadania.

08/08/2011 11:53 Política
El regidor de la formació, Joan Font, es mostra satisfet per haver aconseguit "una petita victòria que pot beneficiar la ciutat en diferents aspectes". Font afirma que "per primer cop els veïns i veïnes de Figueres podran escoltar de primera mà quina és la situació de la fortalesa, i, a més, donar-hi la seva opinió i debatre'n el futur". Per altra banda, Font també destaca que "es pot instaurar un precedent en les formes de relació entre política i ciutadans, de manera que es convoquin audiències públiques per als temes que generin més debat entre la població".
 

La candidatura, però, també alerta de la frustració que pot generar un mal plantejament de l'audiència per part del govern. Considera que ha d'estar convocada públicament com a mínim amb un mes d'antelació i publicitar-la suficientment. Igualment, també demana que se n'aixequi acta i que les aportacions que es puguin fer entre els assistents siguin recollides i preses en consideració.

Per la CUP, és clau que els agents socials, polítics i econòmics de la ciutat participin d'aquesta oportunitat que pot servir de preàmbul per assentar les bases d'uns objectius compartits per una àmplia majoria.

El castell de Sant Ferran a Figueres el va fer construir Ferran VI al segle XVIII per frenar les invasions franceses. Durant el mes de maig de 2009, quan va sorgir la notícia que el fons del museu militar del Castell de Montjuïc era traslladat al Castell de Sant Ferran, la CUP ja s'hi va mostrar contrària i afirmava amb rotunditat que "el que no és bo per a Barcelona, no ho pot ser per a Figueres". Des d'aquell moment han reclamat de manera insistent que s'obri un procés participatiu i de debat a la ciutat i a la comarca sobre el futur de la fortalesa.


Per saber-ne més:

La CUP de Figueres considera que un museu militar no aporta cap valor afegit a la ciutat 

La CUP de Figueres treballarà per fer del Castell de Sant Ferran un espai de referència 

La CUP de Figueres alerta que els militars es podrien apoderar del castell 

La CUP demana al nou govern figuerenc que consulti a la ciutadania sobre el futur del Castell 

La CUP de Figueres envia una carta a les autoritats per l'afer del castell de Sant Ferran  

Maulets Figueres demana l'aturada del trasllat de peces militars al castell de St. Ferran

La CUP demana que s’aturi el trasllat de peces del museu de Montjuïc al Castell de Sant Ferran  

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid