Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Habitatge
La CUP demana a Promusa que potenciï el lloguer social a Sant Cugat del Vallès

La formació insta a l'Ajuntament  a pressionar l'empresa municipal Promusa perquè aturi les promocions de venda i només potenciï i promocioni el lloguer social d'habitatge protegit.

30/04/2012 Drets i Llibertats
La CUP demana a PROMUSA i l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès que els 42 habitatges en règim de venda, promoció del Camí de la Creu-Francesc Macià II, iniciats al 2010 passin a ser de lloguer, de la mateixa manera que els 63 que volen promcionar i començar a construir per aquest 2012, a l'espera de trobar finançament,  també passin a formar part de la borsa de lloguer.

L'objectiu és que en els propers anys es puguin construir 390 nous habitatge de promoció oficial dels quals 283 seran de lloguer i 107 de venda. La nostra exigència és que aquest 72'5% destinat a l'habitatge de lloguer es converteixi al 100% i per tant siguin aquests 390 pisos, tots i cadascún d'ells, pensats i preparats pel lloguer.

En un context com l'actual, la CUP consiedra que no té cap sentit mantenir promocions i oferta de pisos de venda de protecció oficial i trobem molt més lògic i coherent, pels temps que corren, potenciar l'oferta i les promocions de lloguer socials d'habitatge protegit per la gent jove, gent gran, en règim general i col·lectius amb risc d'exclusió social.

Per a la formació, el sòl públic, que es on es construeixen els pisos de Promusa, només s'hauria de promocionar aquelles activitats que vagin en benefici del bé comú i, per tant, té molt més sentit potenciar una veritable borsa de lloguer social, molt més adaptable, mòbil i rotativa, que continuar potenciant unes promocions de venda que només beneficien a uns pocs.

Tot i així, celebra, amb certa mesura, que en el nou Pla Local d'Habitatge es potenciï els pisos de lloguer en preeminència sobre els de venda, però no acabarem de celebrar-ho del tot fins que els pisos de lloguer siguin del 100% de les promocions d'habitatge protegit.

La CUP també recorda que existeix una proposta de la formació independentista per reglamentar la situació dels pisos buits a Sant Cugat i potenciar la borsa de lloguer i, que a dia d'avui, encara estem esperant resposta per part de l'Ajuntament, així com de la resta de les forces polítiques, que estaven cridades a fer propostes respecte la mateixa. D'altra banda, una proposta de reglament que posava damunt la taula el dilema de si és necessari seguir construint pisos de nova promoció, tal com es planteja des de Promusa, o bé fer un esforç i reglamentar i potenciar una veritable borsa de lloguer amb tots aquells pisos buits que tenim a Sant Cugat i estan en desús.


 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid