Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Una Crida al Compromís fa públic una manifest per superar la situació política a Cerdanyola

 

 

El manifest Crida al Compromís! per una Cerdanyola digna, lliure i democràtica es va presentar públicament ahir al vespre a la ciutat de Cerdanyola del Vallès. El manifest és el resultat de mig any de trobades entre col.lectius populars i organitzacions d'esquerra de la ciutat, que reclamen el sanejament la política local, esquitxada recentment per la corrupció, i que plantegen bastir una futura candidatura unitària. Aquest manifest com a tret de sortida està impulsat per  la CUP de Cerdanyola del Vallès i el PAS d'aquesta població del Vallès i membres dels col.lectius populars en defensa del territori o de la sanitat pública.

24/12/2009 18:30 Política

Una setantena de persones ja havien signat aquest manifest inicial de Crida al Compromís! en el moment de la presentació pública d'aquest document del 23 de desembre. Persones que els impulsors del manifest destaquen com vinculades en la seva major part al teixit associatiu de la ciutat i que creuen que és possible "construir una Cerdanyola digna, lliure i democràtica".

Maribel Rodríguez, una de les firmants del document, va indicar que aquest serà l'arrencada d'una candidatura "àmplia i unitària", una expressió institucional de les esquerres de Cerdanyola de cara a les eleccions municipals de 2011.

El manifest es fonamenta en uns criteris "polítics i socials compartits" amb l'objectiu de transformar Cerdanyola d'acord a la defensa del dret a la participació i democràcia real de la població; la defensa del territori i dels recursos naturals del medi ambient; i dels serveis públics de gestió pública de qualitat. El document presentat ahir reivindica la justícia social i defensa dels drets i llibertats de totes les persones, l’autodeterminació del Poble Català i la la lluita d’alliberament de gènere i superació de la societat sexista.

 El text del manifest critica la manera com s'ha gestionat l'urbanisme a Cerdanyola durant tots els darrers governs (a càrrec del PSC, i d'ICV-CIU-ERC posteriorment) i planteja "l'onada de descrèdit" dels Ajuntaments "com a conseqüència de la corrupció", un fenomen que consideren "consubstancial a la política del règim actual".

Crida al compromís!, tal i com van reclamar fa pocs dies les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV) proposa un codi ètic de funcionament per als càrrecs electes amb l'objectiu de "sanejar la política local" i obrir la transformació de Cerdanyola. Un codi que hauria de contemplar la limitació temporal dels càrrecs electes i un finançament "net i transparent dels partits i les campanyes electorals", així com la potenciació d’òrgans ciutadans de participació de ciutat i de barri amb caràcter vinculant.

Per saber-ne més:

La CUP de Cerdanyola insta l'ajuntament a clarificar les seves relacions amb la trama de corrupció

El govern de Cerdanyola esquitxat en les investigacions del Cas Pretòria Llibertat.cat

 Cerdanyola tindrà un ple "calent" pels abocadors tòxics i la situació de desgovern local Llibertat.cat

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid