Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Cerdanyola insta l'ajuntament a clarificar les seves relacions amb la trama de corrupció

 En una nota de premsa, la CUP de Cerdanyola del Vallès ha instat al govern local a fer públics tots els documents sobre les relacions amb les empreses urbanístiques que han estat implicades en la xarxa de corrupció. Remetent a les paraules recents de l'Alcalde Toni Morral, que va declarar que la relació de gestions urbanísques havia estat “clara, transparent i neta”, la CUP ha reclamat públicament que demostri aquesta informació que ara es troba en sospita. Tal i com informàvem a la notícia El govern de Cerdanyola esquitxat en les investigacions del Cas Pretòria aquesta localitat es troba actualment en el punt de mira de diverses investigacions sobre corrupció urbanística. Aquest vespre l'entitat ecologista Via Verda ha realitzat una roda de premsa per denunciar de relacions i connexions de favoritisme i corrupció en l'economia urbanística a Cerdanyola, que tenien com a objectiu prioritari l'edificació de la Plana del Castell.

04/11/2009 23:29 Política

L'Associació Via Verda de Cerdanyola ha posat de manifest durant la roda de premsa la possible connexió que hi pot haver en el projecte del Centre Direccional del municipi vallesà.  Aquesta entitat ecologista que defensa el corredor verd entre Sant Llorenç del Munt i Collserola considera que hi pot haver alguna relació entre les promocions immobiliàries d'aquest nou barri de Cerdanyola i l'empresari Lluís Casamitjana, de l'empresa Espais, i pertanyent a una coneguda família de constructors d'aquesta població. Casamitjana és un dels empresaris imputats per la trama de corrupció urbanística Pretòria que està sent investigada pel jutge Baltasar Garzón. El seu nom ha sortit a la llum una conversa mantinguda per l'empresari i la aleshores primera tinent d'alcalde del municipi, Consol Pla (CiU), en la qualn el primer hauria preguntat per què s'havia aturat una promoció en la qual Espais té interessos. La tinent d'alcalde va ser expulsada del govern municipal a l'octubre, fet que ha provocat una crisi de govern ja que s'ha trencat el pacte que mantenien ICV-EUiA i CiU, i que des de Via Verda i altres col.lectius de Cerdanyola es vincula també amb l'esclat del cas Pretòria. En aquest sentit, aquesta crisi podria estar provocada per l'última modificació del Pla Urbanístic aprovada en el si del Ple de Cerdanyola

 

Nota de premsa de la CUP de Cerdanyola                         

La Candidatura d’Unitat Popular instem públicament al govern de la nostra ciutat perquè doni mostres reals d’una gestió “clara, transparent i neta” en relació als projectes urbanístics que es porten a terme a Cerdanyola. L’alcalde Toni Morral va fer servir aquests termes per referir-se a la presumpta bona gestió del govern. Ara li reclamem que exerceixi aquesta transparència i claredat.

Com ja és sabut, el cas Pretòria i la trama de corrupció urbanística que s’ha posat al descobert els darrers dies han esquitxat també Cerdanyola. Per ara coneixem alguns noms d’implicats directes en aquestes trames de corrupció, especialment el cas de Lluís Casamitjana,un empresari amb importants interessos  urbanístics a la nostra ciutat com a president  de l'empresa Espais, així com Proinosa, una altra empresa que també ha aparegut relacionada amb aquesta xarxa de corrupció. Unes empreses constructores que durant anys i fins l’actualitat han comptat amb una dilatada i beneficiosa relació comercial amb el nostre ajuntament.

Per tot això, instem públicament i sol.licitarem formalment que el govern de Cerdanyola exposi fil per randa quines són les operacions que ha establert amb aquestes empreses, i amb Casamitjana especialment,, i quina relació hi manté actualment. Sol.licitem que aporti a la població de Cerdanyola totes les xifres i detalls sobre aquestes operacions. Perquè els cerdanyolencs i cerdanyolenques volem conèixer tota la veritat de manera “clara, transparent i neta.”

Candidatura d’Unitat Popular de Cerdanyola del Vallès

Cerdanyola del Vallès, 4 de novembre 2009

 

 

Per saber-ne més:

El govern de Cerdanyola esquitxat en les investigacions del Cas Pretòria Llibertat.cat

 Cerdanyola tindrà un ple "calent" pels abocadors tòxics i la situació de desgovern local Llibertat.cat

Rànquings
  1. Fa 15 anys que ens va deixar Lluís Maria Xirinacs
  2. Què ha après l’independentisme de l’Operació Garzón?
  3. La tenista Paula Badosa demana disculpes per dir que el català no és una llengua
  4. Si els fills de puta volessin...
  5. Guanyem Girona lamenta que es deixin al calaix una tercera part dels diners del programa Aixequem Persianes
  6. Tomàs Sayes: "Ens pot la frustració i la sensació de derrota i no som capaces de veure més enllà i valorar els èxits que hem aconseguit. L’Estat si que ho té present i per això continua amb l’ofensiva"
  7. Arruix Borbons-Recuperem Marivent convoquen el 239è Cant dels Ocells davant del Palau
  8. "Háblame en español" Agressió lingüística acaba amb la política discriminatòria d'una empresa a València
  9. Èxit de la mobilització Ponts per la Independència que fins demà es realitza a diverses carreteres del país
  10. Rosalia 92
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid