Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els abocadors tòxics fan detonar una crisi governamental a Cerdanyola

 Una crisi governamental plana a la ciutat de Cerdanyola del Vallès des d'aquest dilluns. El detonant dels abocadors tòxics i la construcció del Centre Direccional va ser la gota que va vessar el got d'un malestar en l'aliança ICV-CiU al govern: una situació que va esclatar el passat dijous durant el ple municipal. La desconfiança entre els aliats del govern ha passat a trencament des d'aquest dilluns, en què l'alcalde Antoni Morral va dictar una resolució  mitjançant la qual cessava  la primera tinent d'Alcalde, Consol Pla (CiU) de tots els seus càrrecs, argumentant que Pla ha mantingut de manera pública i reiterada una falta de lleialtat i respecte envers l'Alcaldia. CiU ha trencat la baralla i a Cerdanyola regna ara mateix el desgovern i la incògnita. Des de la Plataforma Cerdanyola sense abocadors han manifestat que "Fer pisos en un abocador és un tema com a mínim “delicat”, fet que ha provocat fortes tensions internes i contradiccions al si d'aquests partits i les seves aliances."

30/09/2009 23:43 Política

El grup de CiU ha acusat aquests dies l’alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, d’escenificar en el ple (durant la votació de remodelació dels plans urbanístics, qüestionats per la denúncia contra els abocadors) la manca d’unitat entre els dos socis i posar en perill la credibilitat del govern municipal.

Inicialment estava previst portar al ple l’aprovació conjunta de la modificació de del Pla General Metropolità i el Pla Parcial de la zona (afectada pels abocadors tòxics i on es pretén crear un gran parc urbanístic). No obstant això, en l’últim moment, ICV-EUiA va decidir retirar l’aprovació del Pla Parcial de l’ordre del dia coneixent, segons Pla, l’oposició de la resta de grups del ple.   

Consol Pla (CiU) ha assegurat no entendre l’actitud de l’alcalde que, malgrat conèixer l’oposició de tots els grups a aprovar només la modificació del Pla General Metropolità al ple, i no el document en blanc que presentava ICV, va optar per continuar endavant amb el debat. Segons la portaveu convergent, els regidors de la sala, i fins i tot el públic assistent a la sessió, es van quedar desconcertats quan Morral va anunciar que finalment sí retiraria la proposta.

Des de la Plataforma Cerdanyola sense abocadors ja han denunciat que malgrat la crisi governamental que "Sigui quin sigui el pacte polític que es concreti per a fer possible la governabilitat, la urbanització al voltant dels abocadors de Can Planes s'executarà perquè, en això, tots els partits de l'ajuntament hi estant d'acord. Malgrat que en el llenguatge d'aquests partits se'ls anomeni  “projecte estratègic de gran importància per a la ciutat” i no “pisos dels abocadors”. L'impulsor del pla urbanístic del Centre Direccional va ser el PSC-PSOE, anterior governant, obra que han continuat tant ICV com CiU, amb el suport del PP.

 La crítica de la situació, del divorci entre CiU i ICV a Cerdanyola i la seva implicació amb el problema que plantegen els abocadors tòxics també ha estat motiu d'humor. Un bloc amb el nom d'"Elena Planas", que remet als abocadors de Can Planas (entre els quals l'abocador Elena) ha confeccionat un fotomuntatge paròdic per escenificar el divorci entre els dos partits governants, amb la problemàtica dels abocadors de fons.

                 

Per saber-ne més:

Un especialista mèdic confirma que els abocadors de Cerdanyola suposen un risc per a la salut Llibertat.cat

 Una xerrada d'un especialista mèdic posarà al descobert els perills dels abocadors a Cerdanyola Llibertat.cat

Jornada de les CAV sobre la política de residus a Badia del Vallès Llibertat.cat

Demanen que es faci públic l'informe sobre la toxicitat dels abocadors a Cerdanyola Llibertat.cat

Ofensiva en la lluita contra els abocadors tòxics a Cerdanyola del Vallès Llibertat.cat

Mobilitzacions a la capital de La Plana contra els abocadors de tòxics Llibertat.cat

Un miler de persones es manifesten a Castelló contra els abocadors de residus tòxics Llibertat.cat

Acció reivindicativa a Cerdanyola del Vallès contra els abocadors Llibertat.cat

El video de l'Ecoparc 2 ja és a la xarxa: una prova del fracàs del model actual de residus Llibertat.cat

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid