Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ANC
Presentació de l'Assemblea Nacional Catalana a Pallejà

Unes vuitanta perseones es van aplegar ahir a l'acte, que va comptar amb la participació del professor de la UAB Carles Castellanos i del cantant de Brams i regidor de Berga per la CUP, Francesc Ribera “Titot” i el coordinador local de l'assemblea, Albert Gual.

16/03/2012 Política
Ahir al vespre, a la sala d’actes del Castell de Pallejà (Baix Llobregat), es va presentar la territorial de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Pallejà per la Independència. L'acte va comptar amb la participació del professor de la UAB Carles Castellanos i del cantant de Brams i regidor de Berga per la CUP, Francesc Ribera “Titot” i el coordinador local de l'assemblea, Albert Gual.

Castellanos va remarcar els objectius de la independència i de l'ANC, tot dient  que l'Assemblea ha de ser  un instrument per canalitzar l’esperança de milers de persones per a posar fi a una situació injusta, pròpia de la dominació de l’Estat espanyol, situació agreujada per la gravetat de la crisi capitalista actual.


Després de marcar el full de ruta i de treball pels pròxims mesos fins el més que possible referèndum d’autodeterminació del 2014, en Carles Castellanos va acabar delineant el futur Estat català, que ha de ser un estat democràtic, de dret i just socialment.

En aquesta línia, Castellanos va assenyalar que "la Independència permetrà la gestió col•lectiva dels serveis d’Educació, de Salut,de Transport, d’Energia i de Comunicació, és a dir, el manteniment i l’expansió de l’Estat del benestar, i el coneixement i l’ús generalitzat de la llengua catalana".

A més a més, va remarcar que "la Independència permetrà una fiscalitat (uns impostos) establerts per nosaltres
mateixos i segons els interessos de la majoria .... la creació d’ocupació, tant per l’empresa pública com privada ... el control democràtic de les finances ... i la implantació de mesures socials universals, com la renda mínima, per exemple".

Castellanos va finalitzar, tot dient que "la manera d’aconseguir-ho és implicant-se a treballar ja des d’ara en aquesta Assemblea Nacional 
Catalana"

A continuació,  Francesc Ribera “Titot”, que va voler començar amb una anècdota històrica del Castell de Pallejà i el perquè havia acceptat la invitació per parlar a l’acte d’ahir.

Ribera, va puntualitzar que la diferencia entre un moviment i un partit polític, és a dir la creació i propagació d’unes idees i d’una ideologia, contraposat a la simple gestió d’aquestes pels partits, va exemplificar la importància de la creació de la ANC, i sobretot la independència d’aquesta envers tots els partits polítics.

Per acabar, en Titot va referir-se a les tres úniques, però simples raons perquè ell és independentista. La primera, perquè és l’única forma de salvaguardar la cultura i la llengua catalana, en constant atac per l’Estat espanyol i francès.

La segona,  una raó de calaix, "els pobles han de ser sobirans i s’han de poder governar ells mateixos, sobiranament. Aquí no han d’importar derrotes militars, o drets de conquesta". Tot animant l’audiència, va dir que s’ha de girar la truita i no ser victimistes, pensant que els catalans han perdut totes les guerres, sinó que el fracàs es de l’Estat espanyol, que porta 300 anys cercant d’aniquilar-nos culturalment i com a poble sense èxit. Com diu la lletra d’una cançó de Brams, “perdre sempre, perquè sempre hi som”. 

La tercera i última raó és que la creació d’un  nou estat, des de cero, ens ha de donar la possibilitat de no fer els errors que hem criticat durant tots aquests anys de l’estat espanyol i francès,  i així, crear un estat millor, socialment just.

Ho va fer utilitzant una metàfora. "Els catalans estem a una casa on no hi volem ser. El que no podem fer, es sortir, per crear una casa igual, on la gent dintre segueixi sense sentir-s’hi a gust. Hem de crear una casa nova, millor, on tots estiguem a gust, anar més lluny, tot construint la casa dels nostres somnis. Malgrat semblar una utopia, també ho era creure en l’independentisme als anys 80, quan obertament només es declarava un milè de persones a tots els Països Catalans obertament independentista. Si aquesta gent en aquells moments es renunciat als seus somnis i a la seva utopia, ara no seriem on som".

Per acabar l’acte, el coordinador en funcions de Pallejà per la Independència, Albert Gual,  va clausurar l’acte donant les gràcies a tots els assistents i encoratjant a la gent present a treballar des de Pallejà per la independència dels Països Catalans.
 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid