Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
29-M
L’ANC fa una crida a participar a la Vaga General

La sectorial de l’Assemblea Nacional Catalana s'adhereix a la Vaga General, "encoratjant a participar-hi per aturar aquesta reforma laboral"

26/03/2012 Laboral
L’ANC  fa una crida a participar a  la Vaga General L’ANC fa una crida a participar a la Vaga General | Autor: Arxiu
La Sectorial del Moviment Obrer de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) considera que aquesta vaga és legitima i necessària, ja que "la reforma laboral imposada pel Govern de l’Estat espanyol, significa una atac a les condicions laborals de caràcter històric".

L’ANC també fa una crida als sindicalistes de la nació a comprometre’s amb la lluita democràtica per el Dret a l’Autodeterminació. L’exercici d’aquest dret inclou la Independència i el dret a decidir com ha de ser l’estat segons la voluntat del poble, inclosos els marcs legals del treball i dels drets sindicals. "L’estat Català serà allò que el poble vulgui o no serà mai una realitat. I la Classe treballadora, per la seva força numèrica i per ser la base social de la Nació Catalana, esta cridada a ser un dels protagonistes principals en la lluita per la Independència" apunta.

Per a la Sectorial, la reforma laboral que "afectarà el teixit productiu i molt especialment a les classes mitjanes i les PIMES que depenen del mercat interior. La caiguda del poder adquisitiu del gruix de la població afectarà encara mes el consum, portant a un gran sector del comerç a una debacle". També assenyala que enfortirà el centralisme en la regulació de les relacions laborals.

El comunicat argumenta,  que "les condicions de vida de la classe treballadora de la Nació Catalana estan mes amenaçades que mai. Si les classes populars continuem enfonsant-nos en una etapa de pobresa i retrocés social, tota la nació retrocedirà i les basses del model productiu i de creació de riquesa, tret identitari de Catalunya esta també amenaçat. És per això, que puntualitza que "els i les treballadores amb la seva lluita estan defensant els interessos de la majoria de la població i de la Nació mateixa".

La Sectorial assenyala que la seva partitocracia i el seu model econòmic esta en crisis, "un model que tan sols pot sobreviure aprofundint la opressió de les nacions i del poble. Es aquest Estat, hereu legítim de la Dictadura, el que nega als pobles, com el de la Nació Catalana, d’Euskal Herria i Galicia el seu dret a l’autodeterminació. Un estat cada vegada mes antidemocràtic, que nega el mes essencial dret a gaudir dels productes del treball als que produeixen la riquesa de la societat".

El comunicat finalitza expressant la solidaritat amb els treballadors i treballadores de l’Estat espanyol, "als de Galicia i Euskadi, germans i veïns de la nostra Nació, en la lluita per aturar aquesta reforma laboral".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid