Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Intifalla
"Pren la mascletà: València clama!"

La Intifalla porta la primavera valenciana al cor de les Falles cada dia fins al 19 de març

06/03/2012 Política
Cada dia la primavera valenciana pren València amb la "Intifalla", una mobilització que ha revolucionat les Falles i que gaudeix d'un seguiment multitudinari, fins al punt que l'Ajuntament de València es veu obligat a intentar silenciar les protestes apujant el volum del so i fins al punt que l'alcaldessa de València, Rita Barberá, no va sortir al balcó de l'Ajuntament com fa cada any per aquestes dates.

Com funciona la Intifalla?

Però què és la Intifalla? És una protesta que va començar l'1 de març coincidint amb l'entrada en vigor del decret que preveu dures retallades. Cada dia es protesta col·lectivament per una causa diferent, que es fa visible amb eslògans relacionats amb aquesta causa. I aconsegueix ser multitudinària gràcies a les xarxes socials i al boca orella.

Les reivindicacions s’alcen i es fan visibles amb una xiulada general i amb l'exhibició de “targetes roges”. Tot, cinc minuts abans de la mascletà, que és quan més gent hi ha a la plaça i quan els mitjans de comunicació (especialment Canal 9) connecten en directe.

Es tracta d’una acció puntual, contundent i concreta. Per això, i per tal de conscienciar al major nombre de persones possible, la reivindicació està renyida amb la festa ni en vol obstaculitzar el desenvolupament. "L’objectiu és visibilitzar mediàticament i socialment la nostra lluita i les nostres reivindicacions, per tal de sumar a quanta més gent millor", explica la Intifalla en un comunicat.

"Intifalla és una metàfora", explica. I afegeix: "Triem recuperar l'esperit crític i transgressor d'un espai que ha estat i ha de ser nostre, de tots, del 99%. I sense ambigüitats: no reconeixem la legitimitat de la Junta Central Fallera i de la Cort d'Honor igual que no veiem legítim que la Comissió Europea o el Banc Central Europeu decidisquen el nostre futur. Exercim la democràcia, ací i ara. Pensem globalment i actuem localment".

"El poder s'ha esforçat per mantenir el món faller controlat"

En aquest sentit, critica que "el poder establert s'ha esforçat de valent per mantenir el món faller controlat", "alimentant-lo amb subvencions per mantindre'l ensinistrat" o amb "un discurs de falsa modernitat que nega a la cultura pròpia el paper d'universal i la menysté com a reducte del passat". Així ha passat a les comissions falleres, "sense ullals reivindicatius i tancats en el corral del folklorisme".

"Baixarem cada dia al carrer, perquè és nostre i no de la policia"

La Intifalla avisa que tornarà cada dia a la mascletà "encara que el Partit Popular, els mitjans de comunicació i les exfalleres s'entesten en convertir la nostra protesta en una disputa pueril entre assessors de partits, una estratègia més de partits que no qüestionen l'statu quo, buscar culpables o acusar-nos de cremar contenidors". "Baixarem igualment al carrer, perquè és nostre i no de la Policia. Baixarem a posar sobre la taula temes i problemes que no se senten als informatius, als parlaments o a les cimeres, a construir l'agenda del 99% de la població mundial", sentencia.

La Intifalla, dia a dia

- 1 de març: Contra la repressió policial i per la defensa de les llibertats i els drets fonamentals
- 2 de març: Per uns serveis socials públics i de qualitat. Solidaritat Parc Alkosa
- 3 de març: Per una educació pública i de qualitat
- 4 de març: Per una sanitat pública i de qualitat
- 5 de març: Per la memòria històrica i la justícia amb les víctimes del franquisme
- 6 de març: Per la no privatització de la justícia (defensa del torn d’ofici)
- 7 de març: Per la no criminalització dels immigrants i per la defensa dels Drets Humans. Pel tancament dels Centres d’Internament d’Immigrants.
- 8 de març: Per la igualtat de gènere i contra la violència masclista
- 9 de març: Contra la manipulació informativa (dia dedicat especialment a Canal 9)
- 10 de març: Contra la corrupció
- 11 de març: Pels drets dels i les treballadores. Contra la reforma laboral
- 12 de març: Contra els privilegis de la Banca i dels rics. Contra els paradisos fiscals
- 13 de març: Per la solidaritat internacional i la cooperació entre els pobles. Suport a la lluita dels pobles grec, egipci, etc.
- 14 de març: Contra la dictadura dels mercats i de la Troika (FMI, CE i BCE)
- 15 de març: Pel dret a la vivenda. Per la dació en pagament.
- 16 de març: Contra les polítiques del despilfarro i els grans esdeveniments
- 17 de març: No a les retallades en drets socials
- 18 de març: Per la democràcia i la sobirania popular. Per una assemblea constituent
- 19 de març: Totes les causes
Valora
Vídeos
#Intifalla Mascletá Fallas 03 Marzo 2012 #primaveravalenciana
#Intifalla Mascletá Fallas 03 Marzo 2012 #primaveravalenciana
Segons els sociòleg Gil-Manuel, és la 1a vegada des q és alcaldessa q Rita no ix al balcó durant la mascletà
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid