Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
drets laborals
L'assemblea de treballadors de metro desconvoca la vaga

Un 65% de serveis mínims: la nova amenaça del Govern davant la possible vaga de transports públics

25/02/2012 Laboral

Els treballadors de metro de Barcelona havien de votar avu
i la darrera proposta de la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona. Finalment les votacions s'han decantat per desconvocar la vaga de metro.

El govern autonòmic d'Artur Mas havia dictat uns serveis mínims abusius per al metro i l'autobús de Barcelona en previsió que no es desconvoqués la vaga convocada en aquests mitjans de transport, i que serien del 65% en hora punta, entre les 6.30 i les 9.30 hores, i entre les 17.00 i les 20.00 hores. Una limitació que eixampla les restriccions jurídiques existents contra el dret a vaga en la legislació espanyola.

Aquesta mesura de pressió exercida des del govern autonòmic i municipal, i des de TMB i el hotelers de Barcelona, respresenta un nou atac directe al dret de vaga, un dret exercit durant segles pels treballadors i treballadores en lluita.

Aquest 65% no s'aplicaria, en el cas que s'hagués portat a terme la vaga, a la resta del dia, en què els serveis mínims en metro i autobús es pretén que siguin del 30%, segons el departament d'Empresa i Ocupació.

Amb l'argument falaç de garantir 'la mobilitat' per sobre del dret de vaga de transports de Barcelona el govern de Mas ha fet pública aquestes restriccions en forma d'amenaça.

També s'ha anunciat que durant els dies de vaga s'hagués establert un servei mínim d'un Bus de Barri per cadascuna de les línies durant tot el dia.

La vaga estava convocada per als propers 27, 28 i 29 de febrer, i 1 de març, coincidint amb la celebració del Mobile World Congress.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid