Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La COS se solidaritza amb Josep Garganté i Saturnino Mercadé

La COS se solidaritza amb  Josep i Saturnino, i exigeix  a la nova direcció de Transport Metropolitants de Barcelona la retirada de la denúncia i, a la Fiscalia, la retirada de tots els càrrecs.

 

Davant "les sancions absolutament desmesurades",  la Coordinadora Obrera Sindical (COS), vol expressar públicament tot el seu suport i solidaritat amb els dos  denunciats, així com el seu rebuig frontal al procés de persecució judicial i laboral al qual estan sent sotmesos per part de ladirecció de TMB i de la Fiscalia, des de fa anys, sobre tot arran de la victòria dels 2 dies de descans pel Comitè de Descansos.

27/07/2011 08:59 Drets i Llibertats

 

COMUNICAT DE SUPORT I SOLIDARITAT AMB ELS COMPANYS DE CGT-TMB SATURNINO MERCADER I JOSEP GARGANTÉ.

Absolució immediata pels dos companys!!
Prou de repressió contra el sindicalisme de classe i combatiu!!
Després de diverses actuacions repressives, denúncies, sancions, etc., durant els darrers anys per la seua actitud i compromís ferm per la defensa dels drets de tots els i les treballadores de TMB, araens assabentem d’una nova actuació repressiva contra els companys Saturnino Mercadé (anteriorpresident del Comitè d’empresa de TMB) i Josep Garganté (membre de la CUP de Barcelona), ambdós, militants de la CGT.

En aquest cas, la democràtica fiscalia ha fet una petició de 18 mesos de presó i 18 mesos de multa a raó d’una quota diària de 12€ (amb la responsabilitat personal subsidiària en cas d’impagament)per a cadascú d’ells.

Davant d’aquestes sancions absolutament desmesurades, des de la COS, volem expressarpúblicament tot el nostre suport i solidaritat amb els dos companys denunciats, així com el nostrerebuig frontal al procés de persecució judicial i laboral al qual estan sent sotmesos per part de la direcció de TMB i de la Fiscalia, des de fa anys, sobre tot arran de la victòria dels 2 dies de descanspel Comitè de Descansos.

Aquest nou procés penal ve produït per l’encomiable i abnegada feina sindical que tant en Josep,com en Saturnino porten anys desenvolupant, i que en aquest cas es va dur a terme defensantpúblicament en una roda de premsa, un treballador sancionat per la direcció de TMB. Així, en Josep i en Saturnino van explicar que, mitjançant una gravació penjada a internet, es va poder saber queun cap de l’empresa havia ordenat provocar un treballador per així poder-lo sancionar encara més.Llavors la reacció de la direcció de TMB va ser sancionar amb suspensió de 4 mesos de feina i sou en Josep i en Saturnino. Malgrat guanyar el judici, l’empresa llavors va iniciar un procés penalacusant-los d’atacar la intimitat i l’honor del cap de l’empresa i dels comandaments quan van ferreferència a la gravació durant la roda de premsa.

En definitiva, tot plegat no és res més que un nou atac de l’antiga regidora del PSC a l’ajuntamentde Barcelona Assumpta Escarp, junt amb els alts càrrecs de TMB, abans no passés tot a mans deCiU.

Des de la Coordinadora Obrera Sindical – COS, sindicat per l’alliberament de gènere, de classe inacional dels Països Catalans, trobem inadmissible aquest nou cas repressió sindical contra aquestsdos companys, per defensar amb honestedat els seus companys.

 Ens solidaritzem amb en Josep i en Saturnino, i li exigim a la nova direcció de TMB la retirada de ladenúncia i, a la Fiscalia, la retirada de tots els càrrecs.

Només uns corruptes poden tenir la poca vergonya de parlar de dret a l’honor... igual que els Camps, Millets, etc.

TMB explotadors i repressors!!

Per la solidaritat de classe... Si ens toquen a un, ens toquen a tots!!!
Prou de repressió contra el sindicalisme de classe i combatiu!!

 

Per sabe-ne més:

La CUP de Barcelona exigeix la retirada dels càrrecs contra Saturnino Mercader i Josep Garganté 

TMB demana presó per dos treballadors que van denunciar abús de poder  

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid