Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Barcelona exigeix la retirada dels càrrecs contra Saturnino Mercader i Josep Garganté

Davant la noticia de la petició fiscal de 18 mesos de presó i 18 mesos de multa a raó d’una quota diària de 12 euros –amb la responsabilitat personal subsidiària en cas d’impagament– per al membre de la CUP de Barcelona Josep Garganté i per a l’anterior president del comitè d’empresa d’Autobusos de Barcelona (TMB) Saturnino Mercader.
 
La CUP de Barcelona expressa, en un comunicat, el seu suport cap aquests dos companys i un rebuig frontal al procés de persecució judicial i laboral al qual estan sent sotmesos per part de la direcció de TMB i de la Fiscalia.

11/07/2011 11:25 Drets i Llibertats

A més a més, exigeix a la nova Direcció de TMB la retirada de la denúncia i, a la Fiscalia, la retirada de tots els càrrecs.

Per la CUP, el motiu real d’ aquest procés penal és la feina sindical que Josep Garganté –al moment dels fets, portaveu de la CGT d’autobusos de TMB– i Saturnino Mercader van dur a terme per defensar públicament en roda de premsa un treballador sancionat per TMB. En aquesta roda de premsa els dos companys van explicar que, mitjançant una gravació penjada a internet, es va conèixer que un cap de l’empresa havia donat l’ordre de provocar intencionadament un treballador per així poder-lo sancionar amb un major càrrec.

La reacció de la direcció de TMB va ser sancionar amb suspensió de 4 mesos de feina i sou en Josep Garganté i en Saturnino Mercader, els quals van guanyar el judici, i també iniciar un procés penal acusant-los d’atacar la intimitat i l’honor del cap de l’empresa i dels comandaments quan van fer referència a la gravació durant la roda de premsa.

A més, aquest atac judicial és l’últim obsequi –“escarpada socialista”– de la regidora Assumpta Escarp abans que deixi el càrrec i passi a mans de CiU, que es trobarà aquesta “patata calenta” damunt la taula, segons assenyala en un comunicat la CUP de Barcelona.

Per a la formació independentista, "es tracta d’un cas inadmissible de repressió laboral i judicial contra dos companys pel fet d’exercir honestament la seva acció sindical. Per tant, exigim a la nova Direcció de TMB la retirada de la denúncia i, a la Fiscalia, la retirada de tots els càrrecs. Alhora, reiterem tota la nostra solidaritat amb en Josep Garganté i en Saturnino Mercader"

Tanmateix, "encoratja a la Fiscalia a buscar draps bruts allà on n’hi ha, i no pas a reprimir la legítima acció sindical d’aquests dos companys en la lluita per la dignificació de les condicions laborals dels treballadors i treballadores de TMB".

Per saber-ne més:

TMB demana presó per dos treballadors que van denunciar abús de poder 

 

 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid