Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El 13è dia de vaga de conductors de TMB amb seguiment del 100%

El delegat de la CGT, Josep Garganté ha apuntat que els serveis mínims han sortit a l'hora i que, segons les primeres informacions, "no ha sortit ningú que no fos de serveis mínims", de manera que el seguiment "ha estat del 100%". Afirmació que que acaba de difondre l'agència de notícies Europa Press. D'altra banda, s'ha dabut que ahir es va constituir la plataforma "Usuaries pels 2 dies!"

13/03/2008 12:29 Laboral

Els vaguistes celebraran aquest migdia una assemblea al Casinet d'Hostafrancs, on decidiran si accedeixen a negociar amb l'empresa i desconvoquen les aturades.

A la reunió de dimarts passat, el departament de Treball va demanr a les dues parts que arribessin a un acord en el termini d'un mes i que no es convoquessin més mobilitzacions. Però és veu que de moment l'empresa no aporta res de nou, tot i que els sindicats convocants, CGT i ACTUB, han valorat positivament la presència a la reunió de la president i vicepresident de Transports Metropolitants de Barcelona (TMB).

Constitució de la plataforma "Usuaries pels 2 dies!"
Arrel del conflicte laboral que afecta els i les conductores d’autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona, en demanda de dos dies de descans setmanals, s’han convocat diverses jornades de vaga d’aquest servei públic. Davant d’aquesta situació, diverses entitats, col·lectius socials i persones, han constituït una plataforma d’usuaris/es en defensa dels dos dies, perquè entenen que la solució al conflicte laboral, és la millor manera de garantir el dret d’usuaris a un transport públic de qualitat, i alhora i igualment important, garantir els drets dels i les conductores d’autobusos de TMB.

És per això, que fan seves reivindicacions i mobilitzacions dels treballadors de TMB i exigeixen a les institucions responsables una solució ràpida i efectiva al conflicte i que assumeixi les reivindicacions de l’assemblea de treballadors/es, que més enllà de sigles sindicals, ja que és l’òrgan que aglutina la plantilla i té la capacitat per desblocar el conflicte.

Així mateix, exigwixen el tancament dels expedients sancionadors, ja que entenen que la solució dialogada del conflicte laboral, no pot tenir com a conseqüència una rèmora de sancions i acomiadats, la qual només pot contribuir a agreujar el conflicte social.

 

Per saber-ne més:
Els conductors d'autobusos continuaran la vaga fins divendres i repetiran cada dijous. Llibertat.cat

TMB gasta els diners dels usuaris en una campanya contra la lluita sindical. Llibertat.cat

El Comitè de descansos de TMB fa una crida a la solidaritat amb la vaga de la propera setmana Llibertat.cat

Els conductors d'autobusos de Barcelona convoquen una nova vaga per la setmana del 3 al 7 de març Llibertat.cat

Un dels membres del Comitè de Descansos de TMB, candidat a "Català de l'Any" Llibertat.cat

...si en unes setmanes no hi ha una opció d’acord la vaga indefinida serà una realitat Entrevista. Llibertat.cat

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid