Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nova vaga de TMB per la negativa de la Direcció de negociar el conveni

 Els i les treballadores d'autobusos de Barcelona han reemprès les protestes contra la Direcció de TMB en la negociació del conveni davant la negativa dels responsables de la companyia d'autobusos de millorar les condicions laborals i crear nous llocs de treball. Davant de la proposta dels responsables d'establir un servei interlínies -cosa que va contra el criteri dels sindicats- els treballadores han decidit reempendre les mobilitzacions amb una aturada del servei el dilluns 22 de juny d'11 a 4 de la tarda.

17/06/2009 19:43 Laboral

Aquest mateix dia hi haurà un judici arran de l'incompliment per part de la Direcció dels acords que resultaren de l'anterior conflicte. Per altra banda, els treballadores i treballadores de TMB han editat 30.000 exemplars d'un diari gratuït sobre la situació dels autobusos que es podran adquirir a partir d'aquest dijous a la Barraqueta (C/ Tordera, 34 baixos).

Nota dels i les treballadores de TMB:

El passat dimarts 16 de juny, es van reunir al Departament de Treball la Direcció d’autobusos de TMB i els treballadors d’aquesta empresa per tractar els motius de l’aturada del proper 22 de juny.

Els treballadors han proposat, per retirar l’aturada, que la Direcció retirés la posada en marxa d’una proposta seva (servei interliniies) que no ha estat acceptada per cap sindicat a la negociació de conveni. D’aquesta manera s’ha requerit a la Direcció que tornes a la taula de negociació, que no imposés les seves propostes de manera il·legal i que no escalfi més el ànims dels treballadors/es.

La Direcció s’hi ha negat i ha anunciat que demà mateix pensa tirar endavant aquesta proposta que no ha estat acordada per ningú, mostrant d’aquesta manera, el nul interés que té per desconvocar l’aturada del dilluns 22 de juny. A més a més, la Direcció ha fet arribar per carta a tots els treballadors/es un missatge que pretén dividir i intimidar a la plantilla. Sembla que no en té suficient amb els articles que van apareixen als diaris (El Periódico, El Far, etc.) i que paguem entre tots i totes, siguem treballadors/es o siguem ciutadans/nes que paguem impostos.

Per tant, i després del que ha passat aquest dimarts, el proper dilluns 22 de juny els treballadors/es d’autobusos de TMB tornaran a fer una aturada de 11 a 16h per denunciar públicament l’estancament de la negociació de conveni per l’actitud de la Direcció, de fer pagar la crisi als treballadors/es, en no voler posar pressupost pel proper conveni.

Després de començar a negociar el proper conveni col·lectiu el passat 6 de maig de 2008, les negociacions estan parades i no es veu cap possibilitat d’acord.

La plantilla d’autobusos de TMB, front a la situació de crisi, estima que amb la seva proposta es crearien 500 nous llocs de treball i, per tant, es podria posar un granet de sorra per sortir d’aquest panorama de destrucció de feina. Per acabar de crispar més la situació, la Direcció de TMB ha obert dos nous expedients sancionadors a un conductor i membre de la taula negociadora de conveni pel simple fet d’enganxar un adhesiu i per opinar sobre la Direcció de TMB. 
 
A més a més, la Direcció i el Comitè de conveni es veuran les cares el mateix dia 22 de juny en un judici per l’incompliment de la Direcció de l’acord que va posar fi al conflicte pels 2 dies. A la vegada, la mateixa Direcció està tirant endavant de manera il·legal les seves propostes de conveni que no han estat consensuades, ni acordades.

D’aquesta manera, es cada dia més evident que mentre, en la teoria, des de l’Ajuntament del PSC-ICV, que s’anomenen d’esquerres, diuen que els treballadors/es no hem de pagar la crisi, en la practica estan tractant d’imposar a Autobusos de TMB la congelació de les condicions laborals que els seus “amics” sindicals de la UGT han dut a terme a la SEAT.
 
Per tots aquests motius, el proper dilluns 22 de 11 a 16h els treballadors d’autobusos pararan i s’ajuntaran en Assemblea a les 13h a Ronda Sant Pere 41 amb C/ Baile
n
 
Per a més informació visiteu el blog dels treballadors/es en lluita: www.comitedescansos.blogspot.com


Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid