Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sous desorbitats
Quant cobren l'alcalde i els regidors de Barcelona?

La CUP edita l'informe "Quins sous!" per denunciar davant la ciutadania les retribucions que cobren els càrrecs electes i de confiança de l'Ajuntament de Barcelona

07/02/2012 Política
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, cobra més de 100.000 euros l'any sense comptar-hi complements per reunions. Els presidents dels Consells de Districte a banda del seu sou cobren 1.640 euros per l'assistència als plens. A més, molts d'ells cobren dietes i complements per assistir a les reunions de la Diputació de Barcelona o l'Àrea Metropolitana.

És part del contingut que es desprèn d'un estudi que ha publicat la CUP sobre les retribucions que cobren els càrrecs electes i de confiança de l’Ajuntament de Barcelona. Per difondre aquesta informació entre els veïns de la ciutat, s’ha editat una publicació que recull els barems previstos a la normativa, una aproximació als complements i dietes que cobren regidors del govern i l’oposició.

Aquest butlletí inclou, també, una radiografia de com viuen aquests regidors, amb dades relatives a les mútues de sanitat, l’escolarització dels fills o la propietat d’habitatges.

Per la CUP, aquesta situació és "políticament inacceptable" tenint en compte el context de crisi econòmica "que colpeja amb atur i retallades socials i de serveis públics els barcelonins i barcelonines".

Reducció d'un 60% dels sous

En aquest sentit, amb la publicació d'aquest estudi, la CUP demana que es publiqui tota la informació relativa a sous base, dietes i altres complements, com també del patrimoni, de tots els càrrecs electes de Barcelona i dels anomenats càrrecs de confiança i que es redueixi un 60% dels sous dels càrrecs electes i de confiança.

A més, també exigeix que s'elimini el complement d’assistència als plens i comissions i que es retalli l’estructura, les retribucions i els complements dels càrrecs directius i de confiança.

La CUP insta els càrrecs públics a posar "punt i final a aquesta escandalosa opacitat i facin públiques les seves retribucions".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid