Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Quins sous!
Manifestació i sous dels Mossos d'Esquadra
09/02/2012 Laboral

Aquest vespre unes 7.000 persones -segons l'organització de la manifestació- han participat en una marxa de personal de la policia autonòmica contra les retallades que del govern de la Generalitat de Catalunya que ha recorregut el centre de Barcelona. La marxa ha començat a la plaça de Catalunya, s'ha encaminat pel passeig de Gràcia i ha prosseguit per la Gran Via per arribar a la seu del Departament d'Interior.

Quatre sindicats policials de Catalunya, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-UGT); el Sindicat de Policies de Catalunya (SPC); el Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME-CCOO) i el Col·lectiu Autònom de Treballadors Mossos d'Esquadra (CAT) han convocat aquesta protesta contra les retallades al cos policíac. Ara bé, els sindicat de la policia oculten els sous dels agents i les diferents gradacions salarials.

Els sous dels agents de la policia autonòmica oscil.la entre els 2.500€ i els 6.000€ mensuals en funció del grau, tal i com queda descrit a la taula salarial. Uns sous superiors als de qualsevol funcionari i interí amb formació universitària. Els policies autonòmics de rang més baix reben un salari molt pel damunt de sanitaris, professorat, educadors o administratius qualificats.
 
La manifestació dels Mossos d'Esquadra es dóna en uns dies en què es troben en negociació amb el Departament d'Interior per les retallades que els arriben des de la Funció Pública, des del Departament de la Vicepresidència. I fins ara ha exercit una forta pressió sindical, malgrat que mantenen una gran opacitat en relació als seus salaris, justament en un moment en què la crisi, la precarietat, les retallades generalitzades, l'atur i els desnonaments estan a l'ordre del dia per a la població catalana.

A la mobilització de Mossos d'aquest vespre s'ha tornat veure imatges de molts agents manifestants amb la cara coberta per mocadors o passamuntanyes, un fet que està prohibit per la llei i que els agents de la policia autonòmica coneixen.
 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid