Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Parlament de Catalunya
Més de 20.000 signatures contra les retallades sanitàries

Col·lectius de Badalona i Blanes lliuren al Parlament milers de signatures en contra de la gestió del Govern

31/01/2012 Drets i Llibertats
La Plataforma ciutadana de Blanes va registrar aquest dilluns al registre de la Generalitat a Girona 12.100 signatures de rebuig a les retallades sanitàries i una carta adreçada a Josep Trias, director dels Serveis Territorials de Salut.

Aquestes se sumen a les 10.242 signatures recollida per la Junta de Personal de l'Hospital de Can Ruti i que també van presentar dilluns Badalona Indignada i Indignats de Santa Coloma de Gramenet. El lliurament de signatures va anar precedit d'una concentració al Parlament.

En el cas de Badalona, els sotasignants volen aturar "aquesta onada de retallades desmesurades en els serveis públics" i es posicionen en contra dels acomiadaments i no renovació de contractes, reduccions en prestacions sanitàries, altes hospitalàries prematures i tancament de plantes d'hospitals, supressió de CAP i urgències, etc.

En el cas de Balnes, la plataforma ciutadana, formada per associacions i entitats veïnals de Blanes, expressa a la carta dirigida a Trais "la gran preocupació de la immensa majoria de veïns dels nostres barris pel futur de la sanitat a les nostres contrades" adverteix que les retallades sanitàries "estan posant en perill la salut dels nostres veïns i afecten greument la qualitat assistencial".

En concret, denuncia que les retallades provoquen ampliacions de les llistes d'espera, retards en les proves complementàries i en els tractaments, desplaçament innecessari a altres poblacions, retard en el temps de reposada motivat per la falta d'ambulància, pèrdua de la presència d'especialistes en el servei d'urgències, augment de llistes d'espera, augment de les hores d'espera en urgències i deficiència en l'assistència per saturació de serveis i manca d'especialistes.

La plataforma es mostra conscient de la delicadesa del moment actual, però considera que "no ens podem equivocar en la solució ja que les repercussions negatives de fer-ho serien mkolt greus per tothom". En aquest sentit, creuen que les reivindicacions més urgents són la recuperació dels serveis de ginecologia i obstètrica per evitar que les dones de Blanes, Lloret i Tossa hagin de parir a Calella; recuperació del transport sanitari de Blanes, de l'horari nocturn dels CAP, evitar deixar de tenir un pediatre a l'Hospital Comarcal de Blanes durant el dia.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid