Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Benediccions i condecoracions per als Mossos d'Esquadra de la mà del govern de CiU

 Com "Una autèntica provocació" defineix Kaos en la red el fet que el Departament d'Interior hagi condecorat a un responsable de la brigada antiavalots dels Mossos d'Esquadra, entre les més de 200 medalles al mèrit que ha lliurat amb motiu de la celebració del Dia de les Esquadres. En un acte celebrat a l'Auditori Nacional de Catalunya, el sergent Joan Capdevila, de la Brigada Mòbil de la policia autonòmica, va rebre la medalla de bronze amb el distintiu blau dels Mossos d'Esquadra en reconeixement a la seva "gestió efectiva de l'ordre públic".

D'una altra banda, l'arquebisbe catòlic Lluís Martínez Sistach beneïa els cos armat autonòmic afirmant que "El Senyor està present en les vostres actuacions". Dos símptomes d'involució dels drets i llibertat en un viratge reaccionari del nou govern.

04/06/2011 22:10 Drets i Llibertats

La condecoració al responsable de la brigada antiavalots, a l'estil a les compensacions simbòliques que reben els guàrdies civils acusats de tortures, reconeix per part del Govern autonòmic la seva tasca realitzada al llarg de l'any 2010. Una medalla s'ha lliurat enmig d'un sonor aplaudiment dels assistents a l'acte, integrat principalment per agents de la policia autonòmica i els seus familiars.

La festa del Dia de les Esquadres, presidida pel conseller d'Interior, Felip Puig,s'ha celebrat entre les protestes d'un centenar de persones concentrades al voltant de l'Auditori en protesta per les càrregues policials del 27 de maig a la plaça de Catalunya. Els manifestants s'han concentrat fent una cassolada per exigir la dimissió del conseller per les càrregues policials i han tallat el trànsit del tramvia per l'avinguda Meridiana, fins que s'han dispersat poc abans de les 15.00 hores, segons fonts de la Guàrdia Urbana.

En el seu discurs, el conseller ha ressaltat la "seguretat i confiança" que ofereixen els Mossos d'Esquadra a uns "temps convulsos" en els que podríem trobar davant d'"un nou ordre mundial".Davant aquests reptes que planteja el futur, Puig ha apuntat que la policia ha d'actuar amb "seny, cautela i prudència, i amb contundència només quan és necessària" i ha reconegut que els Mossos d'Esquadra "sempre estan", disposats a rebre les "crítiques més severes".

 Entre les més de 200 condecoracions que ha concedit el Departament d'Interior amb motiu del Dia de les Esquadres, figura una medalla al president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carles Dívar, en reconeixement a la seva tasca per enfortir la col laboració entre el poder judicial i els Mossos d'Esquadra.

També en distinció a la seva "actitud oberta i positiva" per a estrènyer les relacions entre ambdues institucions, ha rebut una medalla de bronze amb distintiu blau el subdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya Carles Quílez, imputat en una causa judicial que investiga una trama de suposada corrupció policial vinculada al narcotràfic. Quílez, de qui el jutge sospita que va acceptar presumptament regals d'un confident policial a canvi d'informació, va ser imputat en la mateixa causa judicial en el que ho ha estat el cap de la Unitat Anticorrupció dels Mossos d'Esquadra, Antoni Salleras, acusat de protegir narcos.

Per saber-ne més:

El "Dia de les Esquadres", una herència franquistaLlibertat.cat

Un estudi proposa eliminar el nom de Mossos d'Esquadra pel seu contingut històric botifler Llibertat.cat

Esquadrisme, periodistes i cintes de vídeo Llibertat.cat

Ètica o confessió ElPunt

ICV-EUiA demana al Govern que no programi una missa en la celebració del dia de les Esquadres ACN

Els Mossos d'Esquadra de la Regió Central fan una ofrena floral a la Moreneta Regió7.cat

Puig respon a les crítiques defensant de manera aferrissada els Mossos d'Esquadra Directe.cat

Dia de les Esquadres, avui al Centre Cultural ElPunt

Sabadell celebra el dia de les Esquadres ASabadell.cat

La festa dels Mossos ElPunt

El Departament d'Interior celebra el Dia de les Esquadres a Palamós Telepremsa

Felip Puig celebra des de Vic el Dia de les Esquadres ElTer.net

Felip Puig presideix a Vic el Dia de les Esquadres de la Regió Policial Central Osona.com

Palamós acull la celebració dels Mossos del Dia de les Esquadres Diari de Girona

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid