Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'MDT reedita dos llibres dels CSPC en el 30è aniversari del seu naixement

 El Moviment de Defensa de la Terra (MDT) ha reeditat dos llibres que foren publicats pels Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans (CSPC) els anys 1980 i 1981: el llibre de poemes d'Àlvar Valls Crit, i  un recull de fotografies, el Qui gemega ja ha rebut, sobre les mobilitzacions i la repressió entre els anys 1978-1981.

12/06/2009 21:25 Cultura

 

Aquesta recuperació de documents vitals per a l'Esquerra Independentista està emmarcada en la commemoració dels 30 anys del naixement dels CSPC i altres organitzacions com TL o la fusió del PSAN-P amb l'OSAN de la Catalunya Nord. Els dos llibres es poden descarregar i visualitzar en pdf i està previst que aviat n'apareixerà la versió en paper.

El poemari Crit (1980) va ser escrit pel poeta i periodista Àlvar Valls durant els anys 1977-1980, i conté un pròleg-poema de Manuel de Pedrolo. Aquest recull de poemes sobre la resistència i la repressió va ser escrit a la presó i a l'exili per aquest independentista i represaliat, que va viure més de vint anys en situació d'exili polític. Ni a Valls ni a d'altres independentistes catalans no els va ser concedida l'Amnistia del 1977 que va beneficiar el conjunt presos polítics de l'Estat.

Qui gemega ja ha rebut (1981) és un llibre de fotografies amb comentaris editat pels CSPC per denunciar la repressió exercida durant els primers anys del post-franquisme, anys en què eren perseguides les propostes polítiques que s'oposaven als pactes de l'autonomisme, del marc constitucional i dels "pactes socials" com els de la Moncloa. Aquest recull d'imatges exposa gràficament el paper de la repressió i com el combat de l'independentisme català obria bretxes i contradiccions en un marc absolutament difícil.

 

 

 

PRESO DE POBLES  (del poemari CRIT d'Àlvar Valls)

Monstre rapaç,    t'imposes per la força,
a sang i foc,       allí on claven les urpes
els teus soldats. T'han dit presó de pobles.
Als catalans,       el teu sol nom repugna.


Ets l'enemic.       La nostra antiga pàtria
no serà mai        fidel a la falsia
d 'una unitat      que no ha estat mai forjada.
No seràs mai      una, ni gran, ni lliure.

Ja és massa tard  perquè puguem pensar-te
d 'altra faisó.       Només et volem morta.
Amb altres ulls     ja no sabem mirar-te.


Contra el teu jou,  l'espasa dreçarem:
no has sabut mai  entendre altre llenguatge.
Lliures de tu,        som lliures d'esclavatge.

 qui_gemega_foto_galeria

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid