Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Acte a Vic en commemoració dels 30 anys d'Estratègia Independentista

El dissabte 13 de juny es realitzarà a Vic un acte commemoratiu dels 30 anys de l'inici de l'Estratègia Independentista catalana, acompanyat del lema "Per una terra lliure". L'acte recordarà la creació dels Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans (CSPC), la creació del partit IPC (fruit de la fusió del PSAN-provisional i de l'OSAN nord-català), i el naixement de Terra Lliure. Acte està convocat pel Casal Independentista Manel Viusà amb el suport d'Alerta Solidària, i comptarà amb actuacions musicals i la participació de militants independentistes que van gestar aquell moviment aleshores (FNC, IPC, CSPC i Terra Lliure).

 

22/05/2009 21:05 Política

Aquest acte té com a referència diversos fets que van confluir i coincidir el 1979 en la creació d'un moviment polític nou, que lluitava per l'alliberament nacionals i l'emancipació social de tots els Països Catalans, i que va prendre cos a partir de la creació dels Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans (CSPC), la creació del partit IPC (fruit de la fusió del PSAN-provisional i de l'OSAN nord-català), i del naixement de Terra Lliure, així com les morts dels activistes de l'embrió d'aquesta organització clandestina, Martí Marcó i Fèlix Goñi. L'acte comptarà amb la participació de diversos grups musicals i els parlaments dels testimonis del naixement i la lluita d'aquest moviment que va néixer ara fa 30 anys. L'acte amb el títol "Per una terra lliure: 30 anys d'Estratègia Independentista" es realitzarà el dia 13 a les 17h de la tarda a l'edifici El Sucre de Vic.

Els convocants, el Casal Independentista Manel Viusà, compta amb el suport d'Alerta Solidària i altres organitzacions de l'Esquerra Independentista. Hi participaran diversos/es militants que van prendre part en la gestació i creixement del moviment independentistas, pertanyents aleshores al FNC, a IPC, als CSPC o a Terra Lliure.

Per saber-ne més:

Homenatge als CSPC

1979: créixer i combatre

Història de l'independentisme (1979-1994)

Terra Lliure (1979-1985)

Què és el PSAN-p? (abril de 1976)

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid