Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Serveis públics
Campanya en defensa de l'escola bressol pública de Barcelona

El nou model de gestió de les Escoles Bressol Municipals podria fer perillar la qualitat de l’atenció educativa a la petita infància

08/02/2012 Educació
L’Ajuntament de Barcelona aprovarà al ple del proper 24 de febrer un nou model de gestió de les Escoles Bressol Municipals que podria fer perillar la qualitat de l’atenció educativa a la petita infància.

Segons ha fet públic Escoles Bressol Indignades, el nou model, que ja ha estat comunicat oficialment a les direccions dels centres, suposa:

- L’augment de ràtios: més infants per aula.
- La reducció de més del 40% del personal de suport del migdia.
- L’externalització de serveis (privatització) de la gestió de les tres escoles de nova creació que començaran a funcionar el curs vinent.
- La no construcció de noves escoles bressol.

Segons Escoles Bressol Indignades, amb aquestes mesures "s’està desballestant un model d’Escola Bressol que és un referent nivell mundial". "Els nens i nenes de 0 a 3 anys necessiten sentir-se segurs i acompanyats per poder desenvolupar-se en tots els sentits. Afegint nens i traient mans
aquesta seguretat es fa molt difícil de garantir, si no impossible", critica, i assegura que "convertir l’atenció educativa en aquesta etapa en un negoci per empreses privades només serà factible al preu d’acabar amb aquest model d’excel·lència".

Onada de mobilitzacions

Mestres, educadors i educadores, treballadors i treballadores, infants i famílies, es concentraran aquest dimecres a la tarda davant l’Ajuntament de Barcelona per exigir la retirada d’aquest nou model. L’acte té el suport de les associacions de mares i pares de les escoles i els nens hi participaran pintant un mural a la mateixa plaça.

A banda, lliuraran les més de 10.000 signatures del manifest en defensa de l’Escola Bressol Pública i els Serveis Complementaris de l’Ajuntament de Barcelona que s’han recollit a totes les escoles bressol de la ciutat.

Suport de la CUP

La CUP, que és membre de la Plataforma en defensa del model d’escola bressol pública i serveis complementaris de l’Ajuntament de Barcelona, dóna suport a la protesta i recorda les reivindicacions que des de 2 fa anys duu a terme als districtes més castigats, com és el Districte de Gràcia i Sant Andreu.

En aquest sentit, convoca els veïns de Barcelona a participar a la cassolada a la Plaça Sant Jaume a les sis de la tarda perquè rebutja "qualsevol forma de privatització i externalització". Així, reclama a l’Administració millorar i extendre la xarxa d’escoles bressol i serveis complementaris de gestió pública i exigeix l’estabilitat laboral al personal interí i les educadores de suport.

La CUP, que defensa una educació universal, pública, catalana i de qualitat, rebutja els intents d’incrementar les quotes pagades per les famílies.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid