Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades
Any nou, menys transport públic i més car

Un dels casos més greus ha estat el de Vilafranca, on s'ha suprimit sense avisar una de les línies de NitBus que connecten amb Barcelona

07/01/2012 Política
Amb l'entrada del nou any a més de patir un encariment històric dels preus dels bitllets, han estat moltes les línies de transport públic que s'han eliminat, canviat d'horari o fusionat amb altres. Uns canvis encara més exagerats en el cas del servei nocturn de transport públic.

El cas més remarcable, és però, el de Vilafranca del Penedès. La nit de cap d'any, els usuaris s'assabentaven que la Generalitat havia suprimit un dels dos serveis que uneixen la capital de l'Alt Penedès amb Barcelona deixant únicament la ruta que passa per Vilanova i la Geltrú. Aquest fet va deixar a l'andana denes de persones que volien anar a passar la nit a Barcelona.

A partir d'ara, Vilafranca té menys serveis de transport públic per arribar a la capital catalana, de manera que els viatgers hauran de modificar els seus horaris, ja que el servei ha passat a tenir dos viatges d'anada i tornada i ja no disposen de la línia que passava per l'interior, sinó només la que fa el recorregut per Vilanova i la Geltrú.

Davant d'aquesta notícia, la CUP ha reclamat que es restableixi el servei de bus nocturn Barcelona-Sant Sadurní-Vilafranca com ha vingut funcionant els darrers anys i ha rebutjat l'augment "desorbitat" de tarifes del transport públic que ha aplicat la Generalitat de Catalunya aquest 2012. Així mateix, exigeix al conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Lluís Recoder, una explicació pública davant la suspensió sense previ avís d'aquest servei.

La formació s'ha posat en contacte amb els governs de l'Ajuntament de Vilafranca i del Consell Comarcal de l'Alt Penedès per convocar Juntes de portaveus amb l’objectiu de consensuar una posició en contra d’aquestes mesures que afecten a la mobilitat i als serveis públics de la nostra vila i comarca.
Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid