Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP reclama sistemes de descompte en el transport públic davant l'alt preu dels bitllets

Un bitllet d'autobús costa a Girona i València 1,30 euros. Això situa les capitals al segon lloc del rànquing de ciutats catalanes amb el transport públic més car, només per darrere de Barcelona. Així es desprèn de l'estudi publicat per l'Organització Facua-Consumidors en Acció.
 

Pe això, la CUP de Girona reclama "una aposta ferma i decidida" a favor de les polítiques de millora de la mobilitat urbana. A més, l'estudi també revela que sistemes de descompte com l'abonament recarregable multiviatge tampoc ajuden a millorar la situació ja que aquest abonament a Girona és el tercer més car de tot l'Estat.

28/07/2011 13:18 Drets i Llibertats
Segons l'estudi, aquest abonament costa de mitjana entre 6,51 i 6,60 euros, mentre que el preu a Girona és de 9,20. Per la CUP, l'estudi serveix per visualitzar la poca promoció del transport públic a la ciutat de Girona. És per això que la formació reclama una millora de les tarifes, especialment aquelles dirigides a col·lectius com la comunitat estudiantil de la UdG, que actualment només gaudeixen de descomptes si compren una gran quantitat de viatges.

I és que segons remarca no cal oblidar altres fets que perjudiquen la situació, com ara que les línies urbanes que gestiona l'empresa Teisa no estan integrades en aquest sistema de descomptes multiviatge, fet que dificulta el procés d'integració tarifària entre autobusos, Girocleta i Renfe o que a Girona hi ha més de dos cotxes d'ús privat per cada llar, fet que comporta un greu col·lapse de la ciutat, genera una despesa energètica injustificada i augmenta la contaminació ambiental.

És per tot això que la CUP de Girona considera que cal "una aposta valenta i decidida" de l'Ajuntament de la ciutat pel transport públic que restringeixi l'ús del vehicle privat a la ciutat i que faci augmentar el nombre d'usuaris d'aquests sistemes de transport. En aquest sentit, la candidatura independentista seguirà treballant per demanar que s'aprovi i s'actualitzi el PMU (Pla de Mobilitat Urbana) de Girona i que es convoqui urgentment la Taula de mobilitat urbana, element clau per tractar i solucionar temes de mobilitat de la ciutat.

Per saber-ne més:

L'Ajuntament de Girona instal·la GPS a les parades d'autocar però no se soluciona els dèficits 

La CUP organitza una campanya per exigir marquesines a les parades d'autocar de Girona 

CUP Girona: "Les marquesines de moltes parades d'autobús continuen buides" 

La CUP de Girona denuncia la manca d'informació a les noves parades de l'autobús 

L'EI, en lluita per un transport públic de qualitat 


Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid