Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Maulets reivindica el 31 de desembre com a Diada de Mallorca enfront del 12 de setembre regionalista

Maulets Mallorca critica que les institucions polítiques de l'illa celebrin l'"autoproclamada" Diada de Mallorca el 12 de setembre de cada any des del 1997 quan el Consell de Mallorca va establir la data.

En aquest sentit, el jovent independentista i revolucionari reivindica "la nostra vertadera i històrica diada: el 31 de Desembre". Segons expliquen, el 12 de setembre commemora el jurament de la Carta de les Franqueses i Privilegis del Regne de Mallorca per part del rei Jaume II l'any 1276, agafant per tant un clar sentiment regionalista substituint la reivindicació nacional catalana del 31 de Desembre.

13/09/2010 15:14 Drets i Llibertats

desembre1997Malgrat els esforços i els doblers que el mateix Consell ha dedicat a la Diada regionalista, el 12 de Setembre no compta amb la participació popular i amb els segles d'història de celebració que si te el 31 de Desembre, que només durant el franquisme va aconseguir diluir el seu contingut i que l'Esquerra Independentista intenta recuperar i reivindicar.

Maulets rebutja "aquest i altres intents d'esquarterar la nostra nació, d'amagar la catalanitat de Mallorca amb falses diades i falsos símbols que només tenen com a eix comú l'espanyolisme: l'encaix de la nostra illa a una Espanya autonòmica que ens silencia i nega com a poble". Per això, criden a la participació del jovent a la manifestació del dia 30 i a plantar cara a qui negui el marc nacional dels Països Catalans.

 

 

 

{youtube}UrX7rhxtf54&{/youtube}

Rànquings
  1. Eleccions a la Sanitat pública: "21 Drets a guanyar" de Som Intersindical
  2. Fragmentació electoral a Salut: SOM Intersindical supera la Intersindical-CSC
  3. Presentació de la candidatura de la CUP Farners per a les pròximes eleccions
  4. Reactivar la lluita independentista o desactivar-la?
  5. Esquinços del passat (Llegit davant la Comissaria de Via Laietana, 21 març 2023)
  6. Valencians amb Puigdemont
  7. Alerta Solidària commemora el 20è aniversari de les detencions de Torà
  8. La Intersindical Sanitat presenta la campanya Fins a la Victòria!
  9. El Govern espanyol reconeix que els policies infiltrats en moviments populars són “agents d'intel·ligència”
  10. "Si fos possible crear un Estat format per València, Catalunya i les Illes Balears... seria un dels estats més rics d'Europa"
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid