Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Congrés dels Diputats
PPSOE i CiU exclouen Amaiur i donen via lliure a UPyD

Amaiur ha presentat un recurs contra la decisió de la Mesa del Congrés de no permetre que constitueixi grup propi

17/12/2011 Internacional
La Mesa del Congrés dels Diputats va rebutjar dijous la petició d'Amaiur de constituir un grup parlamentari propi amb els cinc vots dels populars, i les quatre abstencions de PSOE i CiU. La Mesa considera que la coalició basca "no compleix" el Reglament de la cambra. Amb Amaiur, el Grup Mixt estaria format per 17 diputats.
Per contra, però, la Mesa va donar llum verda a la constitució del grup d'UPyD, que per optar a tenir grup propi va haver d'aliar-se amb Foro Asturias.

Però el PP no només ha permès al partit ultranacionalista espanyol formar grup propi, sinó que ha beneït la petició d'il•legalització d'Amaiur que ha fet. Així, en la roda de premsa posterior a la reunió amb el rei espanyol, el president electe espanuol, Mariano Rajoy, a admetre que el PP demanaria la il•legalització dels independentistes bascos "quan l'Advocacia de l'Estat i la Fiscalia tinguin dades suficients per interposar un recurs que pugui tenir èxit".

UPyD va presentar una proposició no de llei al Congrés perquè la cambra insti el govern espanyol a promoure la il•legalització d'Amaiur. "Ara veurem si el PP vota a favor o en contra de declarar il•legal un partit tutelat per ETA", va dir la líder del grup ultra.

Amaiur no es rendeix

Els diputats d'Amaiur han presentat aquest divendres un recurs contra la decisió de la Mesa del Congrés ja que segons la formació és una decisió "arbitrària" que no concorda amb els nombrosos precedents a la cambra baixa i que té com a objectiu "marginar" l'opció política més votada al País Basc en aquestes eleccions. La Mesa estudiarà el recurs i el resoldrà dilluns.

L'escrit que la formació basca ha presentat al Registre del Congrés dels Diputats demana a la Mesa que "reconsideri" la seva decisió. El document recull els nombrosos precedents que hi ha hagut al Congrés en legislatures anteriors en què la Mesa ha permès a formacions minoritàries formar grup malgrat que tampoc complien el requisit d'haver obtingut el 15% dels vots a totes les circumscripcions on s'havien presentat.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid