Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
31-D
Milers de persones es manifesten a Palma per reivindicar els drets nacionals i socials en commemoració de la Diada

Unes quatre mil persones segons els organitzadors, mentre que la majoria de mitjans situen la xifra entre mil cinc-centes i dues mil, s'han manifestat aquesta tarda pels carrers de Palma per reivindicar les llibertats nacionals en la commemoració de la Diada de Mallorca. La marxa ha esta seguida a través del Facebook i Twitter.

30/12/2011 Política

La manifestació havia estat convocada per la plataforma 31-D que agrupa una gran diversitat d'organitzacions polítiques, sindicals i culturals sota el lema "Som una nació, Autodeterminació!". El conjunt de l'Esquerra Independentista integrada dins de la plataforma ha fet bloc propi sota el lema “Construïm la Unitat Popular. Independència i Socialisme”.

En transcurs de la manifestació s'ha llegit el manifest titulat ‘Pels Nostres drets socials i Nacionals, a Mallorca en català’. Els convocants han recordat que ja fa 25 anys que es manifesten amb motiu del 31 de desembre, “data que ens recorda els orígens catalans de Mallorca”. A més a més, el manifest fa una repasada de la situació actual de les Illes, "amb l'excusa de les retallades ens escapcen com a persones i com a nació, volent-nos fer creure que la sortida del pou econòmic passa per l'eliminació dels nostres drets socials i nacionals".

Al final de la marxa, s'ha fet un concert a càrrec dels grups Barrumbada i Germans Martorell i de les punxa-discs Ovàries, a la plaça dels Patins.

La diada commemora l'entrada de les hosts del rei Jaume I a Palma, el 31 de desembre de l'any 1229. Enguany, diverses organitzacions de l'Esquerra Independentista, moviments populars i entitats cíviques i culturals com ara l'Obra Cultural Balears han desenvolupat un desenvolupat una diversitat actes arreu de Mallorca.

La Plataforma 31D,
formada per les entitats socials i polítiques independentistes i nacionalistes de Mallorca (Associació Diada de Mallorca, Endavant, Entesa per Mallorca, Esquerra, Grup Blanquerna, IniciativaVerds, JEN-PSM, JERC, Lobby per la Independència, Maulets, PSM, SEPC, Solidaritat per la Independència, STEI-intersindical).

EIM
L'Esquerra Independentista de Mallorca (EIM), engloba Endavant-OSAN, Maulets, SEPC i el col·lectiu jove de sa Pobla Pinyol Vermell. Aquests organitazcions donen el nostre suport als quatre encausats pels incidents ocorreguts durant la manifestació del 30 de desembre de 2010. Podeu llegir-lo aquí.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Alhora i la CUP
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid