Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Acord Interprofessional
Intersindical: "El marc laboral català és impossible"

Les joventuts del sindicat han editat un document d'anàlisi sobre les renúncies que conté l'Acord Interprofessional de Catalunya 2011-2014

14/12/2011 Laboral
Les joventuts de la Intersindical-CSC han publicat l'"Acord Interprofessional de Catalunya 2011-2014: Noves renúncies des de la concertació social a Catalunya" [pdf], un document a través del qual s'analitzen les conseqüències de l'acord i les renúncies en matèria competencial i laboral.

Segons conclou el sindicat, l'Acord Interprofessional és "una constatació que el marc laboral propi, amb les competències actuals, és impossible i una simple justificació de qui vol o accepta noves precaritzacions". "És una constatació també que l’estratègia de la concertació social, amb les actuals majories sindicals i sense cap estratègia mobilitzadora, està abocada al fracàs", afirma.

Des dels sindicats impulsors l'acord es ven com una articulació del marc català de relacions laborals i, de forma compartida amb la patronal, proposen que sigui un text marc des del qual impulsar acords entre els agents socials a nivell d’Estat. Així ho va explicar el propi president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, en l’acte de signatura que va tenir lloc el 28 de novembre.

Segons l'anàlisi dels joves de la Intersindical, però, a la pràctica aquest acord suposa una renúncia més dels sindicats espanyols quant a les condicions laborals dels treballadors i treballadores catalanes. Així, assegura que el document obvia tota millora de l’àmbit competencial català –les competències en matèria laboral són exclusives de l’Estat–, es limita a acceptar les reformes per les que la patronal ja fa temps que pressiona, accepta negociar a la baixa els drets laborals a canvi de genèriques o invisibles contrapartides i demostra de nou les flaqueses del pacte pel pacte.

El sindicat lamenta que, tot i la transcendència que els sindicats institucionals espanyols han volgut atorgar a aquest acord, no hagin endegat cap procés real de participació social perquè els treballadors catalans hi poguessin influir. "Des de la llunyania i l’elit no es pot defensar efectivament la classe treballadora d'aquest país", critiquen.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid