Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
El TS no reconeix el recurs en català de Marc Belzunces condemnat per la seva objecció a Espanya

"El Tribunal Suprem troba correcte que es consideri que presentar un recurs en català equival a no presentar-lo. Més clar, l'aigua. D'això a casa meva en diem racisme. Tractar a un ciutadà de forma diferent per raons lingüístiques, de color de pell, etc" manifesta en el seu bloc Marc Belzunces

12/12/2011 Llengua
El Tribunal Suprem espanyol ha ratificat la seva decisió presa el març d'enguany de considerar "desert" el recurs que Marc Belzunces va presentar contra la seva condemna per haver fet objecció de consciència a les eleccions espanyoles de 2008, perquè la documentació que van presentar els seus advocats estava redactada en català.

Ara ha anunciat que presentarà un nou recurs d'empara al Tribunal Constitucional espanyol per vulneració de drets fonamentals.

Marc Belzunces, que va decidir fer objecció de consciència (objecció a Espanya) a les eleccions estatals del 2008. Per aquest fet fou condemnat a 14 dies de presó i 540€ de multa, a la inhabilitació al dret a sufragi durant 6 mesos i  apagar les despeses del procés judicial.

Durant el judici Belzunces va demanar que se l'absolgués o que se li rebaixés la condemna que demanava la fiscalia, que considerava del tot desproporcionada.  Belzunces va animar  tothom qui en un futur es trobi en una situació semblant a exercir el dret d'objecció de consciència.

Aquesat cas va ser molt innovador, perquè no existeix jurisprudència sobre objecció de consciència electoral per causes independentistes, un àmbit, l'objecció, molt mal regulat a la legislació espanyola. Es tracta del primer cas d'objecció de consciència electoral en què s'addueixen motius exclusivament independentistes, un gest real i no verbal de desobediència a l'Estat espanyol.

El jove prepara ara el recurs al TC, un nou procediment judicial que suposa incrementar encara més les despeses de tot el procés. Qui hi vulgui col·laborar ho pot fer al compte de la Fundació Catalunya-FONS, que és qui gestiona l'apartat econòmic del procés per tal que les donacions i despeses siguin transparents. Podeu trobar les dades del compte en aquest escrit del bloc d'en Belzunces.

Marc Belzunces és un dels impulsors de la campanya per un Estat Propi i membre de Softcatalà.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid