Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Condemna contra Marc Belzunces per la seva objecció a Espanya

Avui s'ha fet pública la sentència contra Marc Belzunces, que va decidir fer objecció de consciència (objecció a Espanya) a les darreres eleccions estatals. Ha estat condemnat a  14 dies de presó i 540€ de multa, a la inhabilitació al dret a sufragi durant 6 mesos i  apagar les despeses del procés judicial.
Belzunces va ser acusat de no haver acudit al col.legi on l'administració estatal l'havia designat per ser membre d'una taula de votacions.  Marc Belzunces és un dels impulsors de la campanya per un Estat Propi i membre de Softcatalà. Ha anunciat que recorrerà aquesta sentència contra la llibertat d'objecció.

29/07/2010 20:36 Política

 

Belzunces ha rebut la sentència just aquest migdia. Al seu bloc ha declarat que té la intenció de presentar un recurs per acudir al Tribunal Suprem espanyol, una decisió que encara ha de valorar tant amb  l'advocada com el grup de suport i la Fundació Catalunya-FON.

Durant el judici Belzunces va demanar que se l'absolgués o que se li rebaixés la condemna que demanava la fiscalia, que considerava del tot desproporcionada.  Belzunces va animar  tothom qui en un futur es trobi en una situació semblant a exercir el dret d'objecció de consciència.

Aquesat cas va ser molt innovador, perquè no existeix jurisprudència sobre objecció de consciència electoral per causes independentistes, un àmbit, l'objecció, molt mal regulat a la legislació espanyola. Es tracta del primer cas d'objecció de consciència electoral en què s'addueixen motius  exclusivament independentistes, un gest real i no verbal de desobediència a l'Estat espanyol.

 

Per saber-ne més:

El fiscal manté els càrrecs contra l'independentista per objecció de consciència a Espanya

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid