Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Ajuntament de Badalona clausura unilateralment el Cercle Artístic de Llefià

L'Ajuntament de Badalona va clausurar el passat 4 d'octubre el Cercle Artístic de Llefià de manera unilateral i sense previ avís, canviant el pany. És una entitat de 30 anys de vida que es dedica a la divulgació popular de l'art. Arran del tancament, que qualifiquen de "cacicada", han difós un manifest al qual ja s'hi han unit associacions de veïns, entitats i formacions polítiques, com la CUP, ICV o el PSC, entre altres. 

El manifest reclama l'ús de l'espai públic al servei de les demandes del barri i les seves entitats, l'obertura immediata del Centre Cívic de Torre Mena amb un model de gestió combinat entre les entitats del barri i el retorn dels serveis socials.

21/10/2011 10:00 Drets i Llibertats
Així mateix, demana que es planifiqui la construcció de l'Edifici Annex a Torre Mena per tal que pugui albergar el Casal de Gent Gran amb unes dimensions més adequades i l'espai per a les entitats del barri. També exigeix que l'Ajuntament reconegui i no criminalitzi la promoció cultural i l'associacionisme sense ànim de lucre com a eines de transformació de la realitat.

"Exigim una rectificació"

Teresa Castán, presidenta de l'entitat, ha manifestat la seva sorpresa i indignació al comprovar que no podien entrar al seu local per a fer les classes de pintura. Castán ha insistit que "ens mereixem una explicació per part de l'Ajuntament" i ha recordat que "ja vam fer saber a l'anterior regidor del districte que el local tenia goteres i, els d'ara, ens han canviat el pany sense ni preguntar. Exigim una rectificació".

L'endemà del tancament, Castán va ser informada que hi havia hagut una denúncia per una fuita d'aigua i que per aquesta raó els treballadors de l'Ajuntament havien canviat el pany de la porta. Amb tot, els operaris no van trobar cap fuita però l'Ajuntament del PP ha informat l'entitat que haurà de recollir les seves coses i marxar del local sense solucionar la qüestió de l'espai de l'entitat.

El Cercle Artístic és una de les entitats que reclamava la construcció de l'edifici Annex i que sempre ha reivindicat un espai cultural a Torre Mena per a les entitats. El mes de juny passat, en el marc de les Festa Populars de Sant Antoni de Llefià, ja van denunciar l'estat en què es trobava el Centre Cívic i les dificultats que van tenir per a fer la seva exposició anual. 

La CUP crida a la mobilització

La CUP ha rebutjat la clausura unilateral i ha animat la ciutadania i el teixit social a seguir mobilitzant-se "per una ciutat participativa, cohesionada i transparent". Segons remarca la formació, aquesta actitud del govern municipal "se suma als darrers fets lamentables perpetrats per l'Ajuntament del PP, que cada vegada s'està allunyant més de les necessitats reals de la ciutat". Fets com els de la Diada, les batudes policials indiscriminades, els tancaments de locals regentats per persones immigrades, les retallades de les partides en Solidaritat o la retirada de bancs i fonts de l'espai públic, han estat segons la CUP els precedents del tancament del Cercle Artístic de Llefià.

Segons Toni Flores, membre de la CUP, "aquest tancament suposa una greu agressió al teixit social local, que treballa des del voluntariat per una Badalona més participativa i millor. El Cercle Artístic participa a la Comissió de Cultura de Llefià, que agrupa a les entitats del barri i ha rebut el suport de totes aquestes entitats".

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid