Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vist per sentència el judici de faltes per agressions ultres en un acte de SI a València

El judici per l'intent de boicot i d'agressió contra els tres diputats de SI Toni Strubell, Uriel Bertran i Alfons López Tena i el líder del PSAN, Josep Guia, en un acte al País Valencià ha quedat vist per sentència. Ahir dilluns es va celebrar el judici de faltes contra els presumptes autors de les agressions, els quals van al·legar que els insults i agressions anaven dirigits només contra Joan Laporta.

Atès que Laporta no es va presentar al judici -tot i la citació prèvia- el fiscal va retirar l'acusació per l'absència de l'exlíder de SI i va demanar l'absolució dels acusats. Ara queda pendent saber si la jutgessa se suma a les tesis del fiscal o decideix castigar l'agressió contra els tres diputats de SI i Guia.

20/09/2011 13:38 Drets i Llibertats
Els denunciats van assegurar haver proferit els insults contra Laporta i van justificar que la protesta estava organitzada contra la seva presència. En aquest sentit, el fiscal va retirar l'acusació davant l'absència de Laporta, tot i que l'acusació va considerar provades les faltes contra l'ordre públic, amenaces i coaccions amb agreujant ideològic. 
 

L'intent de boicot i agressió va tenir lloc el passat 23 de gener a l'Hotel Astoria durant la presentació de SI al País Valencià, on els diputats van ser increpats per mig centenar d'ultres vinculants a España2000, Coalición Valenciana i el GAV amb una pancarta on es podia llegir "Laporta: marxa a casa, fora terroristes del Regne", algunes banderes d'España 2000 i crits de "Puta Catalunya!".

Strubell, Bertran, López Tena i Guia van explicar que en arribar a l'hotel, situat a la plaça Rodrigo Botet, on es feia l'acte polític, un grup de gent que es trobava dins de l'entrada els van dedicar insults diversos, els van empènyer i van fer córrer un esprai irritant que va afectar les vies respiratòries i els ulls de diverses persones.

Entre els denunciats hi ha l'exlíder de la formació blavera Coalición Valenciana (CV) i del Grup d'Acció Valencianista (GAV), Juan García Sentandreu, formacions protagonistes de nombrosos actes d'anticatalanisme violent al País Valencià. L'advocada de SI va considerar provat que el boicot estava organitzat ja que s'havia convocat a través de fòrums d'internet i a més Sentandreu, que en tot moment es va mostrar arrogant i fins i tot provocador amb el públic, va advertir els mitjans de comunicació prèviament mitjançant un article d'opinió en el que assegurava que "si vénen a València tindran una resposta hostil".

A Juan García Sentandreu se li demana una multa de 20 dies a raó de 100 euros per dia per cadascuna de dos faltes, en haver anunciat la seva actuació els dies anteriors mitjançant un article a la premsa, mentre que a la resta d'acusats se'ls demanen multes de 15 dies a raó de 60 euros al dia per cadascuna de les dos multes. A més, en concepte de responsabilitat civil per dany social, considerant que hi havia quatre representants polítics escollits pels ciutadans per al Parlament de Catlunya, es demana una indemnització de 3.000 euros a cada diputat i de 2.000 euros a Josep Guia com a organitzador de l'acte.

Per saber-ne més:

Judici contra els protagonistes de les agressions en l'acte de presentació de SI a València

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid