Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Consell de Mallorca elimina les subvencions a les entitats culturals

El Consell de Mallorca ha decidit eliminar les subvencions a les entitats dels àmbits cultural i de l'igualtat per poder pagar així uns doblers a una empresa privada que va fer les obres del Teatre Principal.

Les primeres queixes per part del teixit associatiu no s'han fet esperar, i Joves de Mallorca per la Llengua i l'Obra Cultural Balear (OCB) ja han alertat de la supressió d'uns ajuts que ja estaven compromesos. En el ple extraordinari d'avui, l'equip de govern del PP s'ha negat a restituir aquestes subvencions.

29/09/2011 02:21 Cultura
En canvi, el coordinador de l'OCB, Tomeu Martí, sí que va poder intervenir en el ple del Consell de fa unes setmanes per denunciar que uns fons que, en la majoria dels casos, l'entitat ja havia gastat fossin arrabassats a les associacions que fan feina per la llengua i la cultura. En aquesta ocasió, en nom de l'OCB, hi ha intervingut la seva gerent, Margalida Homar, que ha qualificat la decisió d'"il·lògica, arbitrària, injusta i antidemocràtica".

La representant de l'entitat ha demanat als consellers del PP que "no boicotegin amb el seu vot als que potenciam la nostra cultura. Consellers del PP, no traeixin amb el seu vot la confiança dels ciutadans en aquesta institució. No facin que el Consell de Mallorca falti a la paraula donada a les entitats de la societat civil. Consellers del PP, no proclamin amb el seu vot que Mallorca no els agrada i que, per això, la volen canviar".

Per contra, Joves de Mallorca per la Llengua ha denunciat que la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, s'ha negat que la portaveu de l'entitat, Carme Sanchez, pogués intervenir al Plenari extraordinari del Consell de Mallorca on es discutia la Moció per a la restauració de les ajudes a l'àmbit cultural i d'igualtat que varen ser revocades al passat ple de 8 de setembre de 2011.

Sanchez, considera que l'acció és "una demostració que, a més de negar-nos els doblers ja compromesos per aquest any 2011, ens neguen la paraula al que hauria de ser el principal garant de participació democràtica de l'illa, la Seu del Consell de Mallorca".


 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid