Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mig miler de persones es concentren a Palma per condemnar la violència policial contra el 15-M

Dilluns passat, la policia va realitzar quatre càrregues al centre de Palma contra un grup de manifestants del moviment 15-M que havien improvisat una marxa cap a la Plaça de Cort per protestar pel desallotjament  després de reunir-se en assemblea a la Plaça d'Espanya.

Ahir una gran quantitat de persones es van reunir a la Plaça d’Islàndia per rebutjar la repressió i violència que dilluns es va viure als carrers de Ciutat. Cal destacar l’exagerat desplegament policial que pretenia intimidar els concentrats. Ja d’un primer moment,  la policia els van fer saber que no tenien permís per concentrar-se, segons Contrainformació Mallorca

06/07/2011 01:35 Drets i Llibertats
Les persones reunides van començar una assemblea molt marcada per l’episodi del dia anterior. Es van succeir  els parlaments condemnant la repressió. Se li va fer lliurar a l’inspector de la policia d’una còpia de la legislació que regula l’ús de la força policial, en la qual es demostrava que el que va passar dilluns no té justificació. Després d0una petita pausa, l’assemblea va continuar debatent propostes de com fomentar millor la participació de la gent.
 
Dilluns passat la policia va carregar contra els manifestants i va deixar més de vint ferits i dos detinguts
 
palma4j-2

Dilluns passat, la policia va realitzar quatre càrregues al centre de Palma contra un grup de manifestants del moviment 15-M que havien improvisat una marxa cap a la Plaça de Cort per protestar pel desallotjament d'anit després de reunir-se en assemblea a la Plaça d'Espanya.
 
La manifestació va començar poc després de les 20.30 hores, després d'una assemblea en què han participat unes 400 persones, quan alguns participants van proposar marxar fins a la Plaça de Cort per expressar el seu malestar pel fet que la policia desallotgés l'acampada de la Plaça d'Espanya, encara que aquest desmantellament es va produir sense cap incident.
 

Així mateix, una ambulància ha hagut d'acudir a Plaça d'Espanya per traslladar una persona d'edat avançada que ha patit una crisi d'ansietat.

Poc abans de les 21.00 hores, al carrer Fortuny, una desena agents de la Policia han brandat les seves porres i han copejat amb elles alguns dels congregats.

A partir d'aquí la tensió ha augmentat i els "indignats", entre consignes contra la violència policial, han decidit tornar cap a la Plaça d'Espanya estretament vigilats pels policies, que a l'açada del mercat de l'Olivar han tornat a carregar contra els manifestants i ha detingut a un d'ells que ha ofert una forta resistència.

Allà, el cap del dispositiu, els homes del qual ja s'havien equipat de cascs, ha instat els manifestants a dissoldre la concentració i els ha comminat a circular fins a la Plaça d'Espanya.

Però en arribar a la plaça, la marxa s'ha obert i els agents, han tornat a carregar contra alguns manifestants i han detingut a un altre jove.

Després d'una nova càrrega, els policies s'han proveït amb escuts per prevenir el llançament d'objectes, encara que cap manifestant no ha llançat res, i han tornat a demanar la dissolució de la concentració.

Els antiavalots de la Policia s'han retirat a les 22.20 hores de la Plaça d'Espanya de Palma, malgrat encara hi continuaven uns centenar 'indignats', als qui prèviament els havien avisat que si no desallotjaven aquest enclavament carregarien contra ells de nou.

 Així, els antiavalots de la Policia han decidit retirar-se després que el més d'un centenar de 'indignats' que es trobaven asseguts en terra hagin optat per aixecar-se i situar-se en un dels laterals de la plaça.
 
No obstant això, una desena d'agents policials han romàs vigilant la zona perquè els 'indignats' no s'hi tornessin asseure, si bé, aquests han continuat drets, per la qual cosa la Policia ha optat per retirar-se.
 
Malgrat la retirada del mig de la plaça on s'havien col·locat amb escuts i pistoles de bolles, cinc furgonetes de la Policia romanien passades les 22.30 hores a un dels laterals de la plaça, així com tres furgons, un vehicle i cinc motos, segons informa La Veu de Mallorca i Contrainformació Mallorca
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid