Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els dos encausats de Manresa per abatre el toro d’Osborne no ingressaran a presó

Els dos militants independentistes represaliats per tombar el toro d’Osborne del Bruc el juliol de l'any 2008 no hauran d'anar a la presó perquè la sentència ha prescrit.
 
Així ho han comunicat els dos joves de Manresa aquest dimarts en roda de premsa, on s'han mostrat confiats que si han guanyat el cas és gràcies a la pressió social que es va dur a terme des d'un inici  -van recollir 3.000 signatures a favor de l'absolució- i sobretot d'ençà que se'ls va condemnar a pagar  192 euros que, en cas de no ser pagada, els podia comportar 8 dies de presó

05/07/2011 20:33 Drets i Llibertats
Jordi Garcés i Miquel Coma, de 25 i 30 anys, ja van deixar clar que no pensaven pagar una multa per un acte del qual no estaven penedits, de manera que hi havia el risc que ingressessin a presó. Finalment però, la sentència ja ha prescrit i el cas ha quedat tancat.
 
Pels manresans, "les figures de caràcter espanyolista no haurien de tenir cabuda als Països Catalans". "Pagar la multa era reconèixer els fets i hauríem ajudat a reconstruir el toro", ha explicat Garcés, que ha assegurat que la pressió social ha estat "clau" per guanyar el cas. A més, segons  Coma, "els fets han servit per obrir un debat sobre la simbologia espanyolista i francesa arreu dels Països Catalans". Coma també ha denunciat la "injustícia" que per a ells representen les penes-multa ja que les persones amb diners es poden lliurar més fàcilment de la presó.  
 
El juliol del 2008 Garcés i Coma van ser detinguts per haver sabotejat el toro del Bruc. L'objecte presentava un mòdul de la part superior plegat, alguns cargols retirats i una part de l'estructura serrada.
 
El grup de suport destaca "la coherència i valentia" dels encausats
 
El grup de suport als dos encausats ha rebut amb molta satisfacció la notícia i ha expressat que es tanca així "un altre episodi repressiu que ens ha imposat l'estat espanyol amb els seus sicaris i botxins que executen l'aplicació de la seva legalitat amb els ulls clucs i l'espasa ferma". A més, destaquen "la coherència i la valentia dels dos independentistes", que des del primer moment van manifestar la seva negativa a pagar l'import al que varen ser condemnats, remarcant que el motiu era la coherència política i la disciplina militant.
 
D'aquesta manera, remarca que "amb aquesta fermesa i decisió d'anar 8 dies a la presó si feia falta, no deixava gaire marge de maniobra als jutjats els quals havien d'instar l'ordre als Mossos de detenir i empresonar als dos independentistes o bé fer com si no hagués passat res, no forçar la corda i deixar que el cas prescrigués".
 
Així mateix, subratlla que des del primer moment es va denunciar el caràcter polític tant de la seva detenció com de la persecució judicial, tant sols pel fet de reclamar uns Països Catalans lliures d'imposicions de símbols francesos i espanyols, sense penedir-se en cap moment de les seves intencions i encara menys de les possibles conseqüències.
 
Lluita contra les penes multa

capalera_bruc_1D'altra banda, des de la campanya de suport als dos independentistes també ha pres força la denúncia de la discriminació que suposa la figura punitiva de les penes multes, en considerar-se-la una sanció que evidencia i polaritza les distincions entre classes, ja que envia a la presó a aquell que no té recursos per fer front al pagament de la sanció.

Allau de mostres de suport

D'entre les nombroses mostres de solidaritat amb els dos independentistes, destaca la de la CUP, que el 17 de maig de 2010 va presentar al ple de l'Ajuntament de Manresa una moció denunciant la imposició de la simbologia espanyola i demanant un posicionament dels partits polítics amb representació al ple, així com l'absolució d'en Jordi i d'en Miquel. El resultat de la votació va ser de 4 vots a favor i 10 encontra; PXC va advertir que si no s'aplica la llei podríem caure en l'anarquia; PSOE i PP no van voler pronunciar-se però també hi votaren en contra; ERC donà suport a la moció i ICV i CiU, fidels a la indefinició habitual, optaren per abstenir-se. Entre el públic es va aixecar una pancarta de suport als joves encausats.

Així mateix, es van celebrar diversos actes a Manresa per difondre el cas, diferents xerrades arreu dels Països Catalans, i es van recollir més 3.000 signatures de suport.

De la seva banda, Alerta Solidaria celebra la fi del cas repressiu i agraeix a totes aquelles persones que han participat en les mobilitzacions, actes, etc, i les quals han demostrat "que la solidaritat és una pedra més que fa possible el camí cap a la construcció d'uns Països Catalans lliures i socialistes".


Per saber-ne més:

 

Acte de denúncia de la simbologia espanyola i de suport als encausats per abatre el toro d’Osborne 

Solidaritat amb els dos encausats de Manresa per abatre el toro d’Osborne 

La COS fa una crida a l'acció solidària vers els múltiples militants de l'EI encausats 

L'Ajuntament de Manrresa rebutja la moció de sport las encausats pel Toro del Bruc 

El toro, molt més que brandy 

L'ordre de presó pels represaliats pels sabotatges al toro d’Osborne pot arribar en qualsevol moment

Maulets realitza un acte de suport als dos encausats per sabotejar un Toro d'Osborne 

Abatre el toro del Bruc o intentar-ho  (Jordi Garcés, militant del JEI i de Maulets de Manresa)

A la presó per haver intentat fer caure un Toro d'Osborne  

Entrevista a un dels manresans durant la concentració a l'estàtua del Timbaler del Bruc del març

Més informació sobre les penes multa al blog "Insubmissió a les penes multa" 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid