Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El ministeri de l'Interior investigarà si el terrorista d'Oslo va treballar amb ultres valencians

Els serveis d'informació de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil investigaran si Anders Behring Breivik, el terrorista d'Oslo, ha mantingut contactes amb militants o simpatitzants de moviments espanyols d'extrema dreta, com España 2000, segons informa el diari Levante de fonts de la lluita antiterrorista.

Els experts policials esperen ara les conclusions de l'anàlisi del material informàtic de l'assassí. Això es deu al document de 1.500 pàgines que el terrorista va difondre abans de cometre els atemptats.

30/07/2011 18:13 Drets i Llibertats
Una altra sospita que falta comprovar és si Breivik va estiuejar a la costa espanyola, de manera que també es rastrejaran hotels, bancs i lloguers de cotxes.

A més, Breivik ja va confessar que havia comptat amb el suport de !dues cèl·lules", tot i que no se sap si estrangeres o noruegues.

España 2000 desmarca l'atac de l'extrema dreta

España 2000 es va afanyar a desmarcar-se dels fets. Tres dies després de l'atac la junta nacional del partit va emetre un comunicat on condemnava els fets i els desmarcava de cap tipus de "filiació ideològica" o "causa política". Per això es justifica en una foto on l'assassí apareix vestit amb un davantal maçó, fet que segons afirma "la premsa prefereix ometre i carregar les tintes contra la ultradreta noruega i per tant europea". "Curiosament aquest partit ultradretà noruec és el Partit del Progrés i és la segona força política a Noruega", defensa.

El grup es queixa també en el comunicat que es criminalitzi "tot un ambient polític que lluita a favor de la repatriació dels excedents d'immigració impossible d'acomodar en els mercats de treball" i "en defensa de la identitat europea".

Així mateix, denuncia "els intents de desprestigiar les forces identitàries que s'estan obrint camí a Europa vinculant-los a accions terroristes com aquesta", però obvia que inicialment l'atemptat es va atribuir a organitzacions islamistes.
 
"A mi el que em fa por és que al-Qaida posi una bomba a València"
 

Ara bé, en termes diferents es va expressar Andrés Vicent, regidor de la formació ultra a l'Ajuntament de Silla, que va mostrar indiferència per l'atemptat i va etzibar: "A mi el que més em preocupa, el que em fa més por, és que al-Qaida tingui València en el punt de mira i que vingui aquí a posar una bomba". De la seva banda, el regidor Alejandro Serrador, imputat en l'Operació Pànzer i condemnat l'any 2002 a un any de presó per un delicte de coaccions, a una multa de 540 euros per un altre delicte contra l'Administració de Justícia i a una tercera sanció de 90 euros per una falta de lesions, es considera "un bon cristià" i afirma que "nosaltres no som pacifistes però sí pacífics".

Per una altra banda, el diari Levante ha denunciat les amenaçes aparegudes al fòrum de la web d'España 2000 contra una investigadora universitària. Un dels usuaris habituals, Jai Alai, detallava el lloc de treball de la investigadora i proposava al personal "anar a il·lustrar-li la portaa". El fòrum també reflectia els comentaris desqualificadors contra una redactora de Levante per tenir cognoms d'origen estranger.

Per saber-ne més:

Entitats antifeixistes avisen que el terrorista noruec "demostra el perill de l'extrema dreta"

El terrorista noruec i l'auge de l'extrema dreta a Europa 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid