Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Entitats antifeixistes avisen que el terrorista noruec "demostra el perill de l'extrema dreta"

Desenes de persones van concentrar-se dijous passat a la plaça Sant Jaume de Barcelona per condemnar l'atemptat i tiroteig de Noruega. Convocats per Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) i altres entitats com la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya i SOS Racisme, els manifestants van mostrar el seu condol a les víctimes i van fer un minut de silenci.

Posteriorment es va llegir un manifest en què es posa de manifest el creixement de l'extrema dreta.

30/07/2011 15:50 Drets i Llibertats
Segons les entitats, l'atemptat de Noruega "demostra el perill que representa" aquest creixement i remarca que l'assassí confés, Anders Behring Breivik, va militar durant molts anys en un partit populista xenòfob, i últimament participava activament a blocs i fòrums islamòfobs.
 
En aquest sentit, afirma que "la seva història de militància i els seus propis escrits demostren que obra conscientment com a integrant de l'extrema dreta". Respecte al fet que s'apunti la possibilitat que pateixi un desequilibri mental, UCFR no vol entrar en el debat però assegura que més enllà d'això "el problema és que un perillós nombre de feixistes comparteixen la seva visió".
 

La criminalització contra els immigrants alimenta les idees extremistes

UCFR assenyala que sovint els mitjans culpen tota la comunitat musulmana per les accions d'uns pocs, i aquest atemptat es va atribuir inicialment, sense proves sòlides, a islamistes. Aquest ambient, cada vegada més estès i acceptat, de criminalitzar a tota una religió, contribueix, segons afirma l'entitat, "a normalitzar les idees extremistes defensades per individus com Breivik."

En aquesta línia, destaca que l'assassí no només odiava l'islam, sinó també, i de manera especial, el "multiculturalisme"; és a dir, l'antiracisme. El fet que dugués a terme la matança contra joves del partit laborista demostra, puntualitza UCFR, "que el feixisme amenaça qualsevol que no quadri amb el seu ideari".

D'altra banda, alerta que l'extrema dreta islamòfoba i xenòfoba també existeix a Catalunya -Breivik la menciona explícitament al seu manifest. Així, lamenta que a les recents eleccions municipals augmentés el nombre de regidors tot i l'historial delictiu d'actes violents -incloent atemptats terroristes- de molts dels seus candidats. "Les 76 morts a Noruega se sumen als molts milers de morts que vam patir a Catalunya a mans de la dictadura feixista, i haurien de servir d'advertència per a la ciutadania", sentencia.

Els antiracistes fan una crida a no ceidr "ni un mil·límitre de terreny davant la xacra feixista i racista".

Per saber-ne més:

El terrorista noruec i l'auge de l'extrema dreta a Europa

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  5. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid