Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Destacats membres de la CUP s'impliquen en l'Assemblea Nacional Catalana

Diverses assemblees de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) s'han implicat en la constitució de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i han fet una crida als seus militants perquè s'hi impliquin a nivell individual, com a independentistes.

En aquest sentit, cal destacar la presència al Consell Permanent de l'impulsor de les consultes i regidor de la CUP d'Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis; de Carles Castellanos, militant de l'MDT i membre de la CUP de Barcelona; de Carles Benítez, exprepresaliat i membre de la CUP de Barcelona; de Julià de Jòdar, escriptor i membre la llista electoral de la CUP de Barcelona; d'Agustí Barrera, historiador i membre de la CUP d'Arenys de Munt, de Francesc Ribera "Titot", cantant i lletrista de Brams i número 3 de la CUP de Berga, o de Pep Riera, exdirigent de la Unió de Pagesos i número 6 de la CUP de Mataró.

02/05/2011 01:21 Política

cimg1422a Conferència Nacional per l'Estat Propi celebrada dissabte dia 30 a l'Auditori del Palau de Congressos de la Fira de Barcelona, a Montjuïc, va comptar amb una participació de 1.500 persones vingudes d'arreu del territori, i va permetre donar llum verda al procés constituent d’un organisme unitari que emplaçarà a la societat catalana cap a una “segona transició” vers la independència

La cita va permetre escollir un Secretariat provisional i un Consell Permanent, de 30 i 120 membres respectivament, que vetllaran per l’extensió territorial d’assemblees locals i comarcals, la creació de comissions sectorials i conduir el debat fins a la fase final de la seva constitució, prevista per a finals de 2011.

A partir d'ara, doncs, ja es podrà avançar cap a la constitució de l'Assemblea Nacional Catalana el proper novembre de 2011 amb l'objectiu d'organitzar la societat catalana per tal d'assolir una majoria social a favor del dret d'autodeterminació. Amb la celebració de la Conferència Nacional per l’Estat Propi s’han posat els ciments per anar teixint aquest nou organisme de base, ampli, unitari, democràtic i representatiu. L'objectiu és aconseguir una majoria social favorable a la independència que emplaci i sigui capaç de forçar a les institucions catalanes la convocatòria i organització d’un plebiscit d’autodeterminació nacional vinculant i oficial, i a través de les instàncies polítiques a qui pertoqui, assolir el reconeixement internacional.

La CUP celebra l'èxit de la convocatòria

La CUP de Mataró s'ha pronunciat respecte la participació de destacats membres de la formació en l'ANC. En aquest sentit, n'ha celebrat l'èxit i ha remarcat que comparteix la reflexió sobre la necessitat de superar les limitacions de l'actual marc jurídic i polític mitjançant l'impuls d'una Assemblea Nacional que mobilitzi el poble a favor de l'estat propi. En aquest sentit, com a opció política que treballa des de la base social i als ajuntaments, saluda la iniciativa de la Conferència Nacional i referma el compromís de seguir avançant en la construcció d'uns Països Catalans lliures.

Per saber-ne més

Galeria de fotos de Llibertat.cat

Consens i unitat per impulsar l'Assemblea Nacional Catalana

Lluís Llach dóna suport a la constitució d'una Assemblea Nacional Catalana

Jaume Soler, exbatlle d'Arbúcies, explica el procés constituent cap a l'ANC en una entrevista

Més d’un centenar de personalitats convoquen una Conferència Nacional per l’Estat Propi

Culminat el procés de consultes locals, es presenta el Moviment per la Independència

 

Rànquings
  1. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La ruptura inevitable: Espanya i Catalunya – autodeterminació en el complex segle XXI
  6. Fora fatxes del Fossar
  7. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  8. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  9. Sant Jordi era guerrer...
  10. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid