Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Mataró denuncia les retallades imposades per la Generalitat i l'Ajuntament

El Ple Municipal de Mataró va manifestar dijous passat el rebuig per les retallades socials imposades pel govern autonòmic de CiU en l'àmbit de la sanitat pública, però també envers la precarietat amb què es troben els nens i les nenes de l'escola Joan Coromines i el col·lectiu de sords de la ciutat. Alhora, per les retallades locals que estan degradant les condicions laborals del personal de l'Institut Municipal d'Educació (IME).

Al ple CiU es va quedar en solitari defensant el pla de xoc presentat pel Departament de Salut, que preveu retallades importants en els serveis que actualment es presten a l'Hospital de Mataró.

09/04/2011 23:30 Drets i Llibertats

En aquest punt els membres del govern municipal, sobretot la portaveu d'ICV, van dir que això suposava la destrucció de l'estat del benestar.

coromines.sardinesSegons ha explicat la CUP de Mataró en un comunicat, Conxita Calvo, regidora d'Educació, va posar de relleu les contradiccions del govern tripartit (PSC, ICV i ERC), que només critica les retallades de CiU, però que a escala local, amb l'excusa de la crisi, imposa els mateixos criteris d'austeritat per no cobrir necessitats i demandes socials bàsiques o per retallar drets laborals consolidats. Calvo va justificat les retallades de drets laborals dels treballadors i les treballadores de l'IME; i, tot seguit, després de la intervenció de l'Associació de Familiars de l'escola Joan Coromines, va tirar pilotes fora amb bones paraules i promeses de compliment dels terminis en la construcció de l'edifici de l'escola pel curs 2013, però sense donar cap solució a l'actual situació d'amuntegament en què es troben els nens i les nenes d'aquesta comunitat educativa, una situació de precarietat que també afecta a les escoles Marta Mata i Angeleta Ferrer.

En aquest punt, Joan Antoni Baron, alcalde de Mataró, va defensatr la regidora d'Educació acusant la CUP de no haver donat suport a pla urbanístic del sector de l'eix Herrera. Xavier Safont-Tria, regidor de la CUP, va lamentar la distorsió introduïda per l'alcalde respecte al tema de debat i va replicar recordant que el grup municipal mai ha acceptat el xantatge de fer escoles a canvi de construir pisos.

De la seva banda, Carme Esteban, regidora de Benestar Social, va evitar donar suport a les propostes del col·lectiu de sords, vehiculades a través de la CUP, i que demanaven, entre altres qüestions, un espai definitiu pel Centre de Sords i mesures per facilitar el servei d'intèrprets en Llengua de Signes Catalana en l'administració local i serveis de salut.

Per saber-ne més:

La CUP s'uneix a les protestes del sector sanitari de Vic per les retallades 

La CUP rebutja les retallades en sanitat perquè "atempten contra els drets socials bàsics" 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid