Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP reivindica la pagesia a la ciutat de Girona

Els independentistes volen fer valdre la pagesia gironina com a eina per a la gestió del territori i el foment de la producció agroalimentària local.

 

La CUP de Girona, que compta amb el suport del PDR.cat (Pagesos per la Dignitat Rural Catalana) i també de Reagrupament, reclama més suport a la pagesia gironina i als productors locals que encara resten al municipi "perquè amb la seva activitat agroramadera contribueixen a mantenir el paisatge, gestionar el territori i garantir la biodiversitat", ha explicat avui en Jordi Navarro, l'alcaldable de la formació.

27/04/2011 18:51 Territori
El darrer cens agràri reflecteix unes xifres molt negatives pel que fa als pagesos gironins; les explotacions agropecuàries han anat disminuïnt en progressió geomètrica des dels anys 90.

La CUP considera imprescindible una pagesia activa i amb futur per tal de potenciar la producció agroalimentaria local de qualitat i proximitat. "L'Ajuntament, la resta d'administracions i la pròpia ciutadania han de fer un esforç i conscienciar-se de la importància que té la pagesia en la producció d'aliments de qualitat, saludables i propers. Aspectes com la seguretat i sobirania alimentàries passen en bona mesura per potenciar la producció local i garantir els espais agrícoles i ramaders", ha dit Navarro. Així, espais com les Hortes de Santa Eugènia, Sant Daniel, Les Pedreres, Taialà o l'Avellaneda han d'esdevenir, per a la formació, una prioritat estratègica i s'han de blindar contra possibles agressions especulatives o la construcció de grans infraestructures.

Consideren, amb tot, que el fet que Girona sigui un pol turístic i que compti amb el segon millor restaurant del món hauria d'esperonar l'Ajuntament i les administracions a "tractar millor els productors i distingir amb segells de qualitat als pagesos que produeixen i venen productes locals gironins als mercats de la ciutat perquè amb aquestes iniciatives en sortirien beneficiats tant els consumidors com els productors".

Per saber-ne més:
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid