Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pagesos per la Dignitat Rural dóna suport a la CUP de Girona

Els dos partits han arribat a un acord, que es reflectirà en la llista electoral de la CUP de Girona i en aportacions programàtiques.
 

Aquest dissabte 26 de març ha tingut lloc al mercat setmanal de la Devesa de Girona un acte que simbolitza l'acord entre la CUP de Girona i el PDR. L'acte ha consistit en una parada informativa, en què s'ha aprofitat per oferir la degustació de productes agroalimentaris de les comarques gironines, reivindicant així la producció local del territori.

27/03/2011 12:46 Política

El PDR es va presentar a les passades eleccions autonòmiques reivindicant la dignitat de la pagesia, la viabilitat del sector primari a Catalunya i la defensa del territori, entre d'altres eixos. En aquestes eleccions municipals, a Girona, aquest partit ha decidit donar suport a la CUP, una entesa que es materialitzarà amb la inclusió d'un membre del PDR a la llista de la CUP, i amb la seva aportació de propostes programàtiques.

Segons ha afirmat Pau Rubio, membre del PDR, han arribat a aquest acord com a mostra de sintonia entre les dues formacions pel que fa a polítiques de preservació del sector primari a Girona, i davant la necessitat de preservar el territori, donar suport a la població pagesa que encara resisteix al municipi de Girona. Rubio també ha destacat la conveniència de conscienciar la població sobre què es menja, d'on prové, com ha estat produït i quin és el cost ambiental, econòmic i social de la producció massiva que es distribueix a les grans superfícies.

Per la seva banda, els números 1 i 2 de la CUP, Jordi Navarro i Anna Pujolàs, han posat l'accent en la necessitat de recuperar la noció territorial de la població urbana del municipi de Girona, preservar l'espai agrícola i forestal que hi ha a Girona i trencar el desequilibri que hi ha actualment entre la realitat purament urbana de la ciutat i l'entorn rural hi ha a Girona. En aquest sentit Navarro afirma que "cal que el conjunt de gironins i gironines reivindiqui el territori del nostre terme municipal, que s'hi senti identificat i que plegats treballem per preservar-lo, sobretot donant més protagonisme als pagesos i pageses gironins".

Amb aquest aquest acord ja són dues les formacions (Reagrupament i PDR) que han decidit donar suport a la CUP, i aportar el seu bagatge i capital humà a la candidatura independentista. D'altra banda, la setmana passada va presentar-se un manifest en què diverses personalitats i persones del teixit associatiu de la ciutat es posicionen a favor que la CUP obtingui representació.

Per saber-ne més:

La CUP presenta l'equip que es mullarà per Girona 

La CUP de Girona fa una crida perquè els independentistes s'uneixin al projecte 

Reagrupament fa públic el seu suport a la CUP de Girona 

La CUP podria obtenir dos regidors a Girona, segons un sondeig de la formació 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid