Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La primera experiència Maulets + Cajei compleix un any

L'organització juvenil independentista Maulets i la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) fa temps que han posat fil a l'agulla a les negociacions que han d'acabar un dia o altre amb la confluència d'ambdues organitzacions en una única organització juvenil.

Aquest procés, però, té ja un exemple a Manresa des de fa exactament un any. Es tracta del Jovent de l'Esquerra Independentista (JEI), que ara ha preparat tot un seguit d'actes per commemorar el primer aniversari.

17/03/2011 09:40 Política

Ja fa més d'un any l'Assemblea de Joves de Manresa (AJM-CAJEI) i l'assemblea de Maulets Bages van confluir en una sola organització local juvenil de l'Esquerra Independentista. Es perdia així l'històric nom de gran transcendència en la lluita patriòtica dels Països Catalans "maulet" per passar a batejar la nova organització com a JEI.

La JEI va ser presentada a finals del gener de l'any passat donant inici així a la seva activitat políica. En aquest any de vida el col·lectiu ha realitzat diferents actes i campanyes. Un exemple és la campanya "El capitalisme no funciona el jovent li plantem cara" que el col·lectiu va estar treballant durant diversos mesos amb la voluntat d'evidenciar qui són els culpables de la crisi, mostrar i denunciar els efectes d'aquesta sobre la classe treballadora i que aquestes són intrínseques al capitalisme i exposar la necessitat de trobar una alternativa a aquest model econòmic, polític i social.

Durant el mes d'abril, en el marc de la consulta per la independència organitzada a la nostra ciutat, el JEI va dur a terme una campanya per incentivar el vot i la participació juvenil en el que va ser un gran acte de participació popular.

Per tot això, el col·lectiu ha organitzat un seguit d'actes amb motiu del primer aniversari que persegueixen la voluntat de posar de manifest "la necessitat que el jovent s'organitzi per tal de donar una resposta col·lectiva als problemes que hi ha a la societat en general i també als que ens afecten més directament com a joves". En aquest sentit, la JEI posa l'accent en la necessitat de despertar el sentiment de col·lectivitat juvenil i treball cooperatiu, i d'aquesta manera utilitzar-lo "com a eina vàlida per a donar resposta a tota a aquesta problemàtica i emancipar-nos com a joves de tot poder adult que ens oprimeix i no ens deixa desenvolupar-nos seguint els nostres propis camins".

1r aniversari

Divendres 18 de Març

20h. Xerrada: "La dominació del poder adult des de la perspectiva juvenil", a càrrec d'un membre de la CAJEI. A l'Ateneu Popular La Sèquia.

Dissabte 19 de Març

11:30h. Punt de trobada per elaborar el programa electoral sobre joventut de la CUP.

20h. Xerrada contextualitzadora del procés de confluència nacional entre la CAJEI i Maulets i recull d'experiències locals del primer any de treball del JEI.

21h. Sopar popular

23h. Concert i festa amb: BRIT (pop ac·stic), PD'S Els Brot (punk-rock-metal)

Tot els actes del dia 19 de març es duran a terme a l'Ateneu Popular La Sèquia.

Dissabte 26 de Març

11h. taller de graffitis. A l'Ateneu La Sèquia

18h. Performance a la Plaτa St. Domènec

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid