Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Primer judici contra els detinguts del 29-S

Aquest dimecres se celebra el primer judici de les persones que van ser detingudes en el marc de la vaga general celebrada el passat 29 de setembre.

El grup de suport als detinguts i l'Assemblea de Barcelona (AdB) han convocat una concentració a les deu del matí a la Ciutat de la Justícia de Barcelona en suport amb els detinguts i a dos quarts de dotze tindrà lloc un acte públic i una roda de premsa amb els detinguts, membres de l'Assemblea de Barcelona i sindicalistes per mostrar disconformitat amb les detencions i anunciar les dates de mobilització contra les retallades socials.

11/01/2011 23:04 Drets i Llibertats

 

carreguesvaga

La vaga general del 29 de setembre, convocada pels sindicats majoritaris i als Països Catalans impulsada també per comitès d'empresa i de barri, sindicats alternatius i moviments socials de base, es va caracteritzar per l'aguda repressió per part dels cossos policials en diverses ciutats del país.

L'AdB denuncia la repressió "indiscriminada i violenta les lluites socials d'aquell dia". A Barcelona, la jornada se saldà amb una cinquantena de detencions, i també se'n practicaren a València, Girona, Manresa, Mataró, Cornellà o Sabadell. Detencions de piquets, de manifestants, de passavolants. Agressions políciaques amb centenars de persones, maltractaments físics a les comissaries. "Aquella fou la resposta de l'Estat: no escoltar, no rectificar les retallades socials, no aturar la reforma laboral, no entendre la causa del malestar, sinó activar la repressió: emmanillar, colpejar, segrestar, encausar, vulnerar", lamenta, al torn que condemna l'actuació de la majoria de mitjans de comunicació, que "crearen la figura de l'antisistema per a criminalitzar la protesta, silenciar els motius que portaren a la Vaga i aillar la solidaritat vers els represaliats".

Per saber-ne més:

L'altra cara de la vaga: la repressió policial salvatge 

Podem convocar una nova vaga general? 

29-S: Els Països Catalans en vaga general 

 

29-S: Orgull de classe

Jutgen tres piquets informatius de la vaga del 29-S

Judici a Alacant contra un militant d'Endavant detingut a la vaga general  
 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid